09 Şubat 2014 16:50

‘Şirketlerin yalanına doğanın talanına hayır’

Aralarında Artvin Çevre Platformu, Loç Vadisi Koruma Platformu, Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent ve Barınma Hakkı Meclisi'nin de bulunduğu örgütler "Barajlar ve HES Yapımı Teknolojileri Fuarı"nı protesto etti.

‘Şirketlerin yalanına doğanın talanına hayır’
Paylaş

Aralarında Artvin Çevre Platformu, Loç Vadisi Koruma Platformu, Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent ve Barınma Hakkı Meclisi'nin de bulunduğu örgütler "Barajlar ve HES Yapımı Teknolojileri Fuarı"nı protesto etti.

Artvin Çevre Platformu, Loç Vadisi Koruma Platformu, Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent ve Barınma Hakkı meclisi, Karadeniz İsyandır, Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisinin yanı sıra siyasi parti ve birçok çevre koruma örgütü Kadıköy Boğa Heykeli önünde bir araya gelerek İstanbul'da yapılacak olan 'Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı'nı yürüyüşle proteste etti. "Şirketlerin yalanlarına doğanın talanına HES ve baraj Fuarına hayır" pankartını açan çevreciler, "Dereler özgürdür özgür akacak", "Köyüme, suyuma, kültürüme dokunma", "Katil şirket vadilerden defol" ve "Santral yapma boşuna yıkacağız başına" şeklinde slogan attı.

Daha sonra Bahariye Caddesi'nden, Mehmet Ayvalıtaş Park'ına gelen kitle yürüyüş sırasında Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Gezi şehitlerinin isimlerini andı. Mehmet Ayvalıtaş parkında yapılan basın açıklamasını çevre örgütleri adına Elif Alakır okudu.

'BU FUARLA KATLİAMI MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYORLAR'

İstanbul'da toplanacak olana "Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarına" tepki gösteren Alakır, "Vadilerimize, kentlerimize, ormanlarımıza giren ve onlara yapım malzemesi sağlayan tedarikçi HES'çi ve barajcı şirketler, 13 Şubat'ta İstanbul'da "Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı'nda DSİ'nin desteği ile bir araya gelip yaşamımızı nasıl katlettiklerini sergileyeceklermiş. Doğa ve yaşam katillerinin, İstanbul'da bu katliamı meşrulaştıracak bir fuar açmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

'HES İNŞAATLARINDA İŞÇİLER ÖLÜYOR'

Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı ile iki bine yakın HES projesiyle doğal ve kültürel yaşamı bir bütün olarak yok etmenin amaçlandığını belirten Alakır, "HES'lerle yüksek gerilim hatlarını yerleşim yerlerinin üstünden geçirerek insanları lösemiye mahkum edenler, son iki yılda HES ve barajlarda 100'ün üzerinde işçiyi yaralayanlar, 60 işçiyi öldürenler, 'Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı'dır" diye konuştu. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖYM’nin sadece adı değişti

SONRAKİ HABER

Dersim’de güç birliği coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...