08 Şubat 2014 15:00

Kocaeli'de kadın adaylar bir araya geldi

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Kocaeli İl Temsilciliğinin Sivil Toplum Merkezinde düzenlediği toplantıda, kadın belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri ve muhtar adaylarının bir araya gelerek kendilerini tanıttı.

Kocaeli\'de kadın adaylar bir araya geldi
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Kocaeli İl Temsilciliğinin Sivil Toplum Merkezinde düzenlediği toplantıda, kadın belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri ve muhtar adaylarının bir araya gelerek kendilerini tanıttı. Toplantıya CHP ve HDP dışında başka partilerden katılım sağlanmazken, kadın temsiliyetinin bulunduğu durum en çok tartışılan konuların başında geldi.

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılıç ile HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Nilay Etiler’in panelde bir araya geldiği etkinlikte, Aysun Kılınç CHP’nin Kocaeli’de tek kadın adayı olduğu için memnun olmadığını dile getirdi. Kadınların siyasete katılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kılınç, “Kadını evinden çıkartmalıyız. Kadınların haklarını aramalarını sağlamalıyız. Bundan sonra daha çok kadın ayaların çıkması için çalışmalıyız. Kadınlar adına parti ayrımı gözetmeksizin bir araya gelerek mücadele etmeliyiz” dedi. Başiskele’de yaşadıkları sorunlardan ve kazandıkları zaman yapacakları çalışmalardan da bahseden Kılınç, “Başiskele’de çürümüş ve yıpranmış binalarımızı kadın emeğine tahsis etmek istiyoruz. Yeter ki isteyelim, yeter ki niyetlenelim” dedi.

‘KENTİ KADIN MECLİSLERİ İLE YÖNETECEĞİZ’

Kadınlar olarak erkeklere göre eşitsiz koşullarda yaşadıklarını aktaran Prof. Nilay Etiler, bu nedenle akademik çalışmalarını toplumsal cinsiyet ve sağlık üzerine yoğunlaştırdığını ifade etti. Etiler, “Bir kadın ve Türk olarak 30 yılı aşkındır yaşanan bu savaşın durması ve çözüm yollarının aranması için de aday oldum. Demokrasinin hepimiz için gerek olduğunu biliyorum. Her halkın kardeşçe yaşayabileceği bir ülke fikriyle, kendimi en iyi anlatabildiğim HDP adayıyım” dedi. HDP’den aday olmasının en önemli etkenlerinden birisinin de HDP’nin yüzde 50 kadın kotası uygulaması olduğunu anlatan Etiler, “Kenti kadın meclisi ile yöneteceğiz. Kadın kurulları oluşturarak yerel demokrasiyi güçlendireceğiz” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Kayalar Tekstil’de ücretsiz izin oyunu

SONRAKİ HABER

Süreç seçimlere kurban edilmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...