27 Ocak 2014 18:56

Bilgen Yenimahalle teleferik projesini eleştirdi

HDP adayları önceki akşam Yenimahalle halkıyla buluştu. Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Biz muhalefete oynamıyoruz, iktidara yürüyoruz” dedi.

Bilgen Yenimahalle  teleferik projesini eleştirdi
Paylaş

HDP adayları önceki akşam Yenimahalle halkıyla buluştu. Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Biz muhalefete oynamıyoruz, iktidara yürüyoruz” dedi.

Yenimahalle’de bir düğün salonunda yapılan etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Salman Kaya ve Songül Erol Abdil de katıldı. HDP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı İlknur Bilgen, bu düzende emekçilerin, gençler ve kadınların payına savaş, yolsuzluk, yoksulluk ve şiddet düştüğünü söyledi. “Ortaya koydukları hiçbir süslü proje biz emekçiler için değil. Hepsi rant projeleri” diyen Bilgen, Yenimahalle’nin emekçilerin insanca  yaşayabileceği bir ilçeye dönüştürülebileceğini ifade etti.

‘SOKAK SOKAK MECLİSLER KURACAĞIZ’


Belediyenin sokak ve mahallelerde kurulacak meclislerle yönetileceğini dile getiren Bilgen, sorunların ve çözümlerinin aşağıdan yukarıya belirlendiği bir belediye anlayışını savunduklarını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Yenimahalle ve Şentepe arasında yapımına devam edilen teleferik projesine de tepki gösteren Bilgen, teleferiğin Yenimahalle’ye uygun bir proje olmadığını dile getirdi. HDP’nin seçimleri kazandıktan sonra kadın-erkek eşitliğini belediyelerde de uygulayacağını söyleyen Bilgen, belediye kurumlarında çalıştırılanlarının yarısının da kadın olacağını dile getirdi.

‘HEDEF İKTİDAR’


HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise “Biz muhalefete oynamıyoruz, iktidara yürüyoruz” dedi. Düzeni devam ettirenlere, hırsızlık ve yolsuzluklara karşı olduklarını belirten Tuncel AKP, CHP ve MHP’nin seçimlerdeki tek derdinin ülkenin rantını yemek olduğunu dile getirdi. Yolsuzluk operasyonlarında çokça gündem olan ayakkabı kutularında halkın geleceğinin çalındığını vurgulayan Tuncel, HDP’nin bu sistemin mağdurları tarafından kurulduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Grup Mesel ve Sedat Anar ile erbane grubunun ezgileriyle halaylar çekildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yandaş zengin yoksul icralık’

SONRAKİ HABER

1,5 km\'lik yol için 350 ağaç kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...