26 Ocak 2014 12:36

Mısır'da bilanço ağır: 49 ölü 1079 gözaltı

Mısır’da devrimin üçüncü yılında düzenlenen protesto gösterilerindeki çatışmalarda ölü sayısı 49’a çıktı. 1079 kişinin de gözaltına alındığı duyuruldu.

Mısır\'da bilanço ağır: 49 ölü 1079 gözaltı
Paylaş

Mısır’da devrimin üçüncü yılında düzenlenen protesto gösterilerindeki çatışmalarda ölü sayısı 49’a çıktı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kahire ve diğer kentlerdeki çatışmalarda 250’ye yakın kişinin de yaralandığı belirtildi.

En çok ölümün 3 Temmuz 2013’te General Abdülfettah el Sisi’nin darbesiyle devrilen Muhammed Mursi destekçilerinin düzenlediği eylemlerde yaşandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, çok sayıda silahın ele geçirildiğini duyururken 1079 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Çatışmalarda yaralanan polislerin de olduğu aktarıldı.

Diktatör Hüsnü Mübarek’in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanması 25 Ocak 2011’de başlamıştı. Devrimden 3 yıl sonra dün bir yanda kutlamalar diğer yandaysa Müslüman Kardeşler'in Muhammed Mursi’ye destek anlamı taşıyan protesto gösterileri vardı. 

Güçlü Mısır Partisi, 6 Nisan (Demokratik Cephe), Ahmed Maher’in 6 Nisan Gençlik Hareketi, Askeri Yargılamaya Hayır Hareketi, Devrimci Sosyalistlerin bir koalisyonu olan Devrimin Yolu Cephesi Cumartesi günü geçici yönetime karşı gösteri düzenlemesine rağmen İhvan ile yan yana durmamak için birden fazla açıklama yapmayı reddetti. Genellikle hem İhvan’a hem de orduya karşı protestolar düzenleyen Şemsiye grup, İslamcı olmayan tek güçlü muhalif grup olarak kabul ediliyor.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: Hükümet seçim hesabı yaparsa süreç zora girer

SONRAKİ HABER

ÇGD Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik ödülü, Evrensel\'e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...