15 Ocak 2014 12:40

'Kırmızılı kadına' biber gazı sıkan polise dava

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin yüzüne biber gazı sıktığı "Kırmızılı kadın" olarak direnişin sembollerinden olan Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis hakkında dava açıldı. Ayrıca Sungur hakkında "Halkı Kanuna Uymamaya Tahrik" suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi

\'Kırmızılı kadına\' biber gazı sıkan polise dava
Paylaş

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin yüzüne biber gazı sıktığı sırada çekilen görüntüsü ile "Kırmızılı kadın" olarak direnişin sembollerinden olan Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis hakkında dava açıldı. Davada polisin meslekten men edilmesi talep edildi.

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin yüzüne biber gazı sıktığı sırada çekilen görüntüsü ile "Kırmızılı kadın" olarak direnişin sembollerinden olan Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis memuru Fatih Zengin hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru zenginin "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapsi ve meslekten men edilmesi talep edildi. İddianamede Ceyda Sungur'a hiçbir uyarıda bulunmadan biber gazı sıkan polis memuru Zengin'in, "Toplumsal Olaylarda Görevlendirilen Personelin Hareket Usul ve Esaslarına Dair Yönerge" ile "Göz Yaşartıcı Gaz Silahları ve Mühimmatlarını Kullanım Talimatı"na aykırı hareket ettiği belirtildi. (İstanbul/DİHA)


ALEYHİNE AÇILAN SORUŞTURMADA TAKİPSİZLİK KARARI

Ayrıca Ceyda Sungur hakkında "Halkı Kanuna Uymamaya Tahrik" suçundan başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.
   
Takipsizlik kararı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlandı.

Bir sayfalık takipsizlik kararında 31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Taksim Gezi Parkı Yayalaştırma Projesi'ni protesto amacıyla Taksim Meydanı ve civarında başlayan olaylar sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin, olaylar sırasında yaralanacak şahıslara yardım amacıyla bir isim listesi hazırladıkları belirtildi.

Takipsizlik kararında şu ifadelere yer verildi: "Şüpheliler hakkında atılı suçtan işlem yapılmış ise de listenin fiiliyata geçirilmediği sadece talep olarak kaldığı, bu nedenle suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşılmıştır." Savcılık, aralarında Ceyda Sungur'un da bulunduğu 5 kişi hakkında "Halkı Kanuna Uymamaya Tahrik" suçundan takipsizlik kararı verdi (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci, sopalı saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Tankerler peş peşe patladı: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa