Çukurova Kitap Fuarı açıldı
Çukurova Kitap Fuarı Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 235 yayın evinin katılımıyla açıldı. “Orhan Kemal 100 Yaşında” sempozyumu kapsamında toplumcu edebiyatın üretken yazarı Orhan Kemal ve edebiyatının konuşulduğu etkinlikler ve serginin olacağı fuarda pazar gününe kadar söyleşi, panel ve şiir dinletilerinden oluşan 60 etkinlik olacak. 6 gün boyunca aralarında Aydın Çubukçu, Gülsüm Cengiz, Nebil Özgentürk, Adnan Gerger, Zafer Doruk, Caner Cindoruk, Güney Özkılınç, Adnan Gümüş, Mustafa Emre, Ahmet Ümit, Can Dündar, Mustafa Balbay, gibi bir çok aydın ve sanatçı, Adanalı Çukurovalı okurlarla bir araya gelecek.
Fuarın ilk gününde Nebil Özgentürk’ün Sanatımızın Hatıra Defteri belgesellerinin Orhan Kemal bölümü gösterildi Orhan Kemal’in en küçük oğlu Işık Öğütçü de Nebil Özgentürk ile gerçekleştirdiği Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal Panel’inde okuyucularla buluştu. Ayrıca Sadık Karamustafa’nın tasarladığı, Orhan Kemal’in Adana’daki yılları ve kitaplarından seçme metinlerden oluşan sergisi fuar boyunca ziyaret edilebilecek.
Açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Doğan Hızlan, TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal yapılan konuşmalarda birçok sanatçı ve edebiyatçı yetiştirmiş olan Adana’da böyle fuarların yapılmasının önemine vurgu yapıldı. (Adana/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et