14 Ocak 2014 23:09

Çukurova Kitap Fuarı açıldı

Çukurova Kitap Fuarı Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 235 yayın evinin katılımıyla açıldı. “Orhan Kemal 100 Yaşında” sempozyumu kapsamında toplumcu edebiyatın üretken yazarı Orhan Kemal ve edebiyatının konuşulduğu etkinlikler ve serginin olacağı fuarda pazar gününe kadar söyleşi, panel ve şiir dinletilerinden oluşan 60 etkinlik olacak.

Çukurova Kitap Fuarı açıldı
Paylaş

 

Çukurova Kitap Fuarı Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 235 yayın evinin katılımıyla açıldı.  “Orhan Kemal  100 Yaşında” sempozyumu kapsamında toplumcu edebiyatın üretken yazarı Orhan Kemal ve edebiyatının konuşulduğu etkinlikler ve serginin olacağı fuarda pazar gününe kadar söyleşi, panel ve şiir dinletilerinden oluşan 60 etkinlik olacak. 6 gün boyunca aralarında Aydın Çubukçu, Gülsüm Cengiz,  Nebil Özgentürk, Adnan Gerger, Zafer Doruk, Caner Cindoruk, Güney Özkılınç, Adnan Gümüş, Mustafa Emre, Ahmet Ümit, Can Dündar, Mustafa Balbay, gibi bir çok aydın ve sanatçı, Adanalı Çukurovalı okurlarla bir araya gelecek.

Fuarın ilk gününde Nebil Özgentürk’ün Sanatımızın Hatıra Defteri belgesellerinin Orhan Kemal bölümü gösterildi Orhan Kemal’in en küçük oğlu Işık Öğütçü de Nebil Özgentürk ile gerçekleştirdiği Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal Panel’inde okuyucularla buluştu. Ayrıca Sadık Karamustafa’nın tasarladığı, Orhan Kemal’in Adana’daki yılları ve kitaplarından seçme metinlerden oluşan sergisi fuar boyunca ziyaret edilebilecek.

Açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Doğan Hızlan, TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal yapılan konuşmalarda birçok sanatçı ve edebiyatçı yetiştirmiş olan Adana’da böyle fuarların yapılmasının önemine vurgu yapıldı. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet Dünya Barış Şenliği

SONRAKİ HABER

Basın özgürlüğü tepetaklak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...