12 Ocak 2014 16:06

THY uçağında bomba araması

THY İstanbul-Sao Paulo seferini yapan yolcu uçağında koltukta bulunan sahipsiz tablet, bomba şüphesine neden oldu. Uçak bomba şüphesiyle Fas'ın Kazablanka Havalimanı’na acil iniş yaptı.

THY uçağında bomba araması
Paylaş

Türk Hava Yolları’nın TK-15 sefer sayılı TC-JIH kuyruk tescilli Airbus A340 tipi uçağı Sao Paulo seferini yapmak üzere saat 09.30’da, 229 yolcusuyla Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Uçak havalandıktan bir süre sonra koltukta sahipsiz bir tablet bulundu. Bunun üzerine kabin görevlileri durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi.

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu uçakta bulunan sahipsiz tablet için 'bomba olabilir' şüphesiyle durumu Kazablanka Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Uçak yerel saatle 15.10’da havalimanına sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi twitterden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, “Ist-Sao Paulo seferini yapan uçağımızda sahipsiz bir tablet bulunmuş, gerekli güvenlik prosedürlerinin uygulanması için Casablanca’ya indirilmiştir. Yapılacak güvenlik aramasının ardından uçağımızın Sao Paulo'ya devamı planlanmaktadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis yine karıştı

SONRAKİ HABER

2 genç mektup yazıp \'cihat\'a gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...