09 Ocak 2014 14:43

İHD'den Afyon raporu: Kürt öğrencilerin can güvenliği yok

İnsan Hakları Derneği (İHD), Afyon’da Kürt öğrencilere yönelik hazırladığı raporunda, ildeki Kürt öğrencilerin can güvenliğinin olmadığını vurguladı.

İHD\'den Afyon raporu: Kürt öğrencilerin can güvenliği yok
Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), Afyon’da Kürt öğrencilere yönelik hazırladığı raporunda, ildeki Kürt öğrencilerin can güvenliğinin olmadığını vurguladı.

İHD İzmir Şubesi geçtiğimiz günlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bazı öğrencilere yönelik sözlü ve fiziki saldırı, kaçırmaya teşebbüs ve tehditlerle ilgili ilde yaptığı incelemeler sonucu hazırladığı raporunu yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.

Saldırıya uğrayan öğrenciler ve kentin idari yönetimi ile yapılan görüşmeler ve ilde yapılan incelemeler sonucu oluşturulan rapora göre olayların ildeki yetkili merciler tarafından gerekli ciddiyetle ele alınmadığı, gerekli tedbirlerin yerine getirilmediği ifade edildi. Raporda ayrıca “Heyetimiz, idari makamların, kişilerin başta can ve mal güvenlikleri olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerinin korunması ve kullanılmasını sağlamak görevlerini, kimi grupların yer/bölge gibi sayısal çoğunluklarına, hassasiyetlerine öncelik ve önem atfederek, ötelediği izlenimini edinmiştir” denildi.

YEREL BASINDA ÇARPITMA

Hazırlanan raporda bazı yerel basın ve medya organlarında çıkan haberlerde Kürt kökenli öğrencilerin olay çıkardığı ve yasadışı örgüt üyesi olduklarına dair imada bulunulduğunu bilgisi verildi. Yine aynı yayın organlarında ‘Bozkurtlar Meydana İndi’ ve ‘Ülkü Ocakları Başkanı açıklamada bulundu’ başlıklı haberlerin yapıldığı da eklendi.

KENT YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

Yaşanan saldırıların bazı siyasi çevrelerce yaklaşan yerel seçimlerde seçim malzemesi olarak kullanılma ihtimali olduğunun da belirtildiği raporda ildeki adli, idari ve akademik merciler, cezasızlık izlenimini ortadan kaldıracak etkili bir soruşturma ve kovuşturma başlatmaya ve öğrencilerin can güvenlikleri olmak üzere eğitim/öğretim haklarını gerçekleştirmeye olanaklı kılacak bir ortamı sağlamaya davet edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ziya T.’nin akıl sağlığı yerinde

SONRAKİ HABER

Başkent Doğalgaz’da işçi kıyımına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...