08 Ocak 2014 13:17

Tüzel, Afyon'daki saldırıyı sordu

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırıları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

Tüzel, Afyon\'daki saldırıyı sordu
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırıları yazlı soru önergesi ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu. Tüzel verdiği önergesinin gerekçesinde, her sınav döneminde üniversitede ve kentte ırkçı grupların saldırılarının yoğunlaştığını belirterek, "Öğrenciler yetkililerin hiçbir önlem almadığını söylüyor. 2 Ocak'ta kent merkezinde 5 Kürt öğrencinin, oturduğu kafeteryadan dışarı çıkartılarak linç girişiminde bulunulması ve biri ağır beş öğrencinin yaralandığı bilgileri tarafıma ulaştırılmıştır" dedi.

Tüzel, yanıtlaması istemiyle Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti: "Her sınav dönemi yoğunlaşan baskılar, iki haftadır fiziki saldırılara dönüşmüş durumdadır. Bakanlığınıza bağlı kolluk güçleri tarafından, fiziki müdahalede bulunan ırkçı gruplara karşı herhangi bir önlem alınmış mıdır? Geçtiğimiz günlerde, Kocatepe Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi önünde 8 Kürt öğrencinin onlarca kişi tarafından darp edilmesiyle ilgili idari ve adli işlem başlatılmış mıdır? Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan iki kadın öğrenci kaçırılmaya çalışılmış, bu duruma karşı koyan öğrencilerden birinin aldığı darbeler sonucunda burnu kırılmıştır. Bu olay hakkında mağdur olan öğrenciler suç duyurusunda bulunmuştur. Basında ve sosyal medyada, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz'ın ırkçı grupları kışkırttığı yönünde haberler yapılmaktadır. Sadece Kemalettin Yılmaz değil, bir halka karşı kin ve nefreti yayan insanlara karşı hukuki bir işlem başlatılacak mı? Bolu, Erzurum ve Afyon'da Kürt, devrimci ve demokrat öğrencilere yapılan saldırılar hakkında araştırma başlatılmış mıdır? Eğer araştırma başlatıldıysa hangi aşamadadır?"


 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Roboski\'ye yaklaşım Kürt sorununa yaklaşımdır

SONRAKİ HABER

Emniyet şeridinde otomobil çarpan 2 temizlik işçisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...