09 Aralık 2013 11:33

Kars'ta gözaltı sayısı 35'e yükseldi

Kars'taki protesto eylemine polisin müdahale etmesiyle başlayan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 35'e çıkarken, Diyarbakır'da gözaltına alınan 15 kişi, emniyette tutuluyor.

Kars\'ta gözaltı sayısı 35\'e yükseldi
Paylaş

Kars'taki protesto eylemine polisin müdahale etmesiyle başlayan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 35'e çıkarken, Diyarbakır'da gözaltına alınan 15 kişi, emniyette tutuluyor. Müdahale sırasında baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan gençte hastanede polisler tarafından gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde 2 yurttaşın vurularak öldürülmesi ve bir yurttaşın da başından vurularak ağır yaralanmasını Kars'ta protesto eden kitleye, polis tarafından yapılan müdahale ve sonrasında aralarında kitle örgütü temsilcilerinin de olduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayın ardından kent merkezinde GBT'ye tabi tutulan yurttaşlardan 7'si daha gözaltına alındı. Bu sayı ile birlikte gözaltı sayısının 35'e çıktığı öğrenildi.

Gözaltına alınan yurttaşların emniyette ifade verme işlemleri devam ederken, polis ablukasına alınan kentte adeta olağanüstü hal ilan edilmiş durumda. Kent merkezinin birçok noktasında ve kentin giriş-çıkışlarında polis tarafından arama noktaları kuruldu. Şehir merkezinde polislerce sık sık GBT kontrolleri yapılarak protesto eylemine katıldıkları tespit edilenler gözaltına alınıyor.

Gözaltına alınan ve emniyette tutulanlardan 16 kişinin isimleri şöyle: "Güven Çelik, Ahmet Adıgüzel, Hayati Mehmetoğlu, Berzan Ataç, Adil Bozkurt, Abdullah Arslan, Hüseyin Geylani, İbrahim Dursunoğlu, İbrahim Kaya, Özer İnce, İbrahim Kaya, Mazlum Özen, Emrah İşler, Bahtiyar Yurtsever, Hancan Sevinç, Ozan Orhan." Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA 15 KİŞİ EMNİYETTE TUTULUYOR

Diyarbakır'da ise, dünkü eylemde gözaltına alınan 15 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. 15 kişinin yapılan sağlık kontrollerinin ardından avukatları ile görüştürüldüğü belirtildi.

Yapılan polis müdahalesinin ardından gazdan etkilenerek yerde baygın bir şekilde yatan ve polisler tarafından yaka paça alınarak ambulansa götürülen gencin de götürüldüğü hastaneden sonra gözaltına alındığı kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Balbay\'ın tahliyesine karar verildi

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak\'tan \'aynı taktik\': Sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...