23 Ekim 2013 16:12

Mısır’da anayasa çalışmaları başladı

Mısır’da 3 Temmuz’da darbe yapan Genel Kurmay Başkanı Abdulfettah Sisi yeni anayasa yazımı ile ilgili bir komisyon kurması için eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’yı görevlendirmişti. Amr Musa Başkanlığındaki Komisyon geçtiğimiz pazartesi ilk toplantıyı Kahire’de gerçekleştirdi.

Mısır’da anayasa çalışmaları başladı
Paylaş

Mısır’da 3 Temmuz’da darbe yapan Genel Kurmay Başkanı Abdulfettah Sisi yeni anayasa yazımı ile ilgili bir komisyon kurması için eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’yı görevlendirmişti. Amr Musa Başkanlığındaki Komisyon geçtiğimiz pazartesi ilk toplantıyı Kahire’de gerçekleştirdi. Komisyon Sözcüsü Mahmud Selmavi’nin yaptığı açıklamada, Kurulun 50 kişiden oluştuğunu söyledi. Anayasa Komisyonu üyeleri arasında Mısır Müftüsü Mahmud Sevki Alem’in yanı sıra  El-Ezher, Mısır Hıristiyanları ve Selefi Nur Partisinden de birer üyenin olduğunu belirten Selmavi her kesimi temsil edebilecek şekilde oluşturduklarını iddia etti.

Mahmud Selmavi, yapılan ilk oturumda komisyon çalışmalarını 3 Aralık’a kadar tamamlayacaklarını; anayasanın 200 maddesinden 190 madde üzerinde çalışacaklarını bazılarında değişikliğe gidileceğini bazılarında ise yeniden düzenleme yapacaklarını söyledi. 10 maddenin ise devam edeceğini açıklayan Semavi, komisyon üyelerinin Mısır’ın her ilinden ve herkesimden toplamda 100 kişiyi dinleyeceğini ve bunların çoğunluğunun kadınlardan oluşacağını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan Greenpeace davasına ret

SONRAKİ HABER

Adana’da sendikacıya Gezi sürgünü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...