16 Eylül 2013 20:57

Nazife Ana ziyaretçileri karşıladı

DAĞDAKİ çocuğuna ördüğü kazağı gönderdiği için elektrikli pranga ve ev hapsi cezası alan Nazife Babayiğit’in prangaları çıkarılmıştı. Hâlâ ev hapsinde olan Nazife Ana’yı İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Emek Partisi (EMEP) Genel Merkez Yöneticileri, HDP Gebze İlçe Başkanı Tahir C

Nazife Ana ziyaretçileri karşıladı
Paylaş

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli köyünde yaşayan Nazife Ana, ziyaretçilerini evinin bahçesinde karşıladı. Kucaklaşmadan sonra hemen sıcak bir sohbete koyuldular. Nazife Ana ülke gündemini yakından takip ediyor. Levent Tüzel’in girişimlerini ve çabalarını takdir ediyor. Ana’nın bu hayatta bütün beklentisi ise sadece barışın olması. “Hükümet adım atsın ki çocuğuma kavuşabileyim. Tek isteğim oğlumu görüp, kucaklamak” diyor.
Ziyaretçilerden Tahir Canan’ın eşi Gülnigar Canan da Nazife Ana’nın umudunu yükseltiyor: “Çocuklarımla ve vekilimle mücadele ettik. 32 yıldır cezaevinde olan eşimi dışarı çıkardık. Sen de oğluna kavuşursun umudunu yitirme, hep umutlu ol” (Kocaeli/EVRENSEL)


NE OLMUŞTU?

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli köyünde yaşayan Nazife Babayiğit, dağdaki çocuğuna kazak gönderdiği için elektrikli pranga ile ev hapsine çarptırılmıştı. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, olayı öğrenir öğrenmez Nazife Ana’nın yanına gitti. 78 yaşında, Türkçe bilmeyen Ana ile görüşen Tüzel, bu çağ dışı cezaya karşı bir dizi girişimlerde bulundu ve meclise soru önergesi vererek ülke gündemine taşıdı. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı inceleme başlattı. Nazife Ana’nın ev hapsi cezası kalkmadı ama nihayet ayağındaki prangalardan kurtuldu.

ÖNCEKİ HABER

Yaptık ama niye yaptık bir sor

SONRAKİ HABER

Romanya hükümeti eylemler karşısında geri adım attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...