23 Ağustos 2013 18:32

Haremlik selamlık uygulamasına tepki

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olan yurtlarda kalan erkek öğrencilerin başka yurtlara gönderilmek istenmesine öğrenciler tepki gösterdi.Yaklaşık 6 bin öğrencinin kaldığı karma öğrenci yurdunda çoğunluğu Ege Üniversitesi öğrencileri kalıyordu. KYK Genel Müd&uu

Haremlik selamlık uygulamasına tepki
Paylaş

Yaklaşık 6 bin öğrencinin kaldığı karma öğrenci yurdunda çoğunluğu Ege Üniversitesi öğrencileri kalıyordu. KYK Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada kadın ve erkek öğrencilerin yurtlarının ayrılacağı duyurulmuştu.

Ege Üniversitesi öğrenci yurtları önünde toplanan bir grup öğrenci bu uygulamayı protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de destek verdi. Öğrenciler adına açıklamayı yapan İlkyaz Ergen, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 2012’de yaptığı bir açıklamada, yurtlarda kadın ve erkek öğrencilerin ortak kullanım alanlarını paylaşmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Yurtlarda cinsiyet ayrımı yaparak kadın öğrencileri saat 23:00’da bloklara sokarak kadınları ortak kullanım alanlarından ayırdılar. 2012’nin ikinci döneminde yurtlarda öğrenci takip sistemini velilere sunma projesini açıkladılar” dedi. Öğrencilerin bu uygulamadan doğacak mağduriyetlerine dikkat çeken Ergen, yaklaşık 1,5 saatlik uzaklıktaki yurtlara gönderilecek olan arkadaşlarının derslere girmelerinin de sıkıntılı olacağını ifade etti.
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de Bakan Suat Kılıç’ın kendi işi dışında her şeyle uğraştığını söyledi. Sporun her alanında yaşanan doping skandalı yerine öğrencilerle uğraştığını ifade eden Aksünger, Ege Üniversitesi Rektörüne de çağrı yaptı. Aksünger, “Öğrencilerin yanında olmanız gerekir. Namus bekçiliği yerine namuslu aydın durşunu gösterin” dedi. Bu uygulamanın anayasaya aykırı olduğunu dile getiren Aksünger bu konuda her türlü hukuki girişimi yapacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AÖF’lülerin açlık grevi sona erdi

SONRAKİ HABER

En ucuz araba satılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...