11 Ağustos 2013 16:34

‘Rakıdan alınan vergilerle maaş almasını biliyor’

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Vardar Ovası türküsünde geçen rakı sözcüğünü eleştirmesine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Ey Bülent Arınç, şarkı sözlerinin içinde rakı sözcüğü geçtiği için bu kadar duyarlı oluyorsun da bu fakir millet

‘Rakıdan alınan vergilerle maaş almasını biliyor’
Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Vardar Ovası türküsünde geçen rakı sözcüğünü eleştirmesine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Ey Bülent Arınç, şarkı sözlerinin içinde rakı sözcüğü geçtiği için bu kadar duyarlı oluyorsun da bu fakir milletin vergilerinden o yüksek maaşı almaya utanmıyor musun?​” dedi.

Çınarcık’ın Koru beldesinde, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 84’ncü yıl dönümü etkinliklerini katıldı. Vardar Ovası türküsüyle karşılama oynayan İnce, “Bunu Bülent Arınç’a kapak olarak gönderiyorum” diye konuştu.

Arınç’ın, Vardar Ovası türküsünde geçen rakı sözcüğünü eleştirmesine de yanıt veren CHP’li İnce, şöyle dedi: “Cumhuriyetin ilk yıllarına böylesine tanıklık etmiş bir kentte iki gün önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç buradaydı. Bülent Arınç bir konuşma yapmıştı: ‘Vardar Ovası’nın içinde rakı sözü geçiyor. Onun için ben gittikten sonra bunu söyleyin’ dedi. Onun derdi o şarkının içinde rakı geçtiği için değil. Onun derdi, o şarkıyı Atatürk çok sevdiği için ondan nefret ediyor. Şarkı sözünün içinde rakı geçtiği için şarkıyı beğenmiyor, ama rakıdan alınan vergilerle milletvekili maaşı almasını biliyor. Hatta bununla yetinmiyor, meclis başkanı olduğu dönemde bir kanun çıkardı. O kanuna göre milletvekilliği yapanlar 5 lira emekli maaşı alacaksa, meclis başkanlığı yapanlar 10 lira alacak. O, meclis başkanı olduğu için Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk kez meclis başkanlığı yapanlar, milletvekilliği yapanlardan iki kat fazla emekli maaşı alacak. Bu kanunun mimarı da Bülent Arınç’tır. Ey Bülent Arınç, şarkı sözlerinin içinde rakı sözcüğü geçtiği için bu kadar duyarlı oluyorsun da bu fakir milletin vergilerinden o yüksek maaşı almaya utanmıyor musun? O kanunu çıkarmaya utanmıyor musun?​” (YALOVA)

ÖNCEKİ HABER

AKP bürosunda ses bombası patlatıldı

SONRAKİ HABER

Çiçek, Necdet Özel’e sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa