14 Haziran 2013 17:40

‘Cehennem Kazanı’na karşı yaşam nöbeti

Gördes’teki nikel madenine doğru yol almakta olan 738 tonluk ‘cehennem kazanı’na halkın tepkisi devam ediyor. Geçtiğimiz pazartesi günü madende sülfürik asitle cevherin ayrıştırılması işini yapacak olan cehennem kazanının önü kesilmiş, İzmir. Turgutlu, Soma, Gördes, Dikili ve Bergama’dan gelen yaşam savunucula

‘Cehennem Kazanı’na karşı yaşam nöbeti
Paylaş
Özer Akdemir

ÇADIRLAR KURULACAK

Bugün Akhisar’da yapılacak mitingle kazanın geri gönderilmesi talebi yinelenirken, Akhisar’dan geçişine halk izin vermeyecek. Akhisar Çevre Platformu, TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu), GÖRÇEV (Gördes Çevre Derneği) tarafından yapılan açıklamada cehennem kazanını Akhisar’dan geçirmemekte kararlı olunduğunun altı çizilerek, bunun için direnileceği belirtildi. Üç çevre platformunun ortak açıklamasında önceki gün Akhisar’da platformların bilişenlerinin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve STK’lerin de katılımı ile yapılan toplantıda alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. Kararlar arasında bugün saat 14.00’de Akhisar Soma kavşağında bir miting yapılmasının yanı sıra, aracın geçirilmemesi için yol kenarına çadırlar kurularak yaşam nöbeti tutulması da var. Ayrıca ülke genelindeki diğer çevre direnişlerine de dayanışma çağrısı yapıldı.

HER ŞEY KAZAN İÇİN

738 tonluk kazan Gördes Tavşanalanı mevkiinde Zorlu Grubu tarafından işletilen Nikel Madeni için Çin’den getirildi. Kazanın madene taşınması için 167 kilometrelik kara yolunda birçok köprü baypas edilerek yeni köprü yapılırken, 3 tane üst geçit de söküldü. Kazanı taşıyan 264 tekeri bulunan kamyon saatte yaklaşık 1 kilometre hızla yol alabiliyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SDP baskınında çocuğa işkence

SONRAKİ HABER

SGBP: Kumlu ve Atalay’sız Türk-İş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa