13 Haziran 2013 11:47

Danıştay: Referandum yargı kararının önüne geçemez

Hükümetin Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasının referanduma götürüleceği yönündeki açıklamasına ilişkin tartışmaya katılan Danıştaydan net açıklama geldi. Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu: “Referandumdan çıkan sonuç yargı kararının önüne geçemez”

Danıştay: Referandum yargı kararının önüne geçemez
Paylaş

HÜKÜMETTEN REFERANDUM ÇIKIŞI

Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm ülkeye yayılarak 2 haftadır devam eden olaylara ilişkin  Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 11 kişilik heyetle yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik “Sayın Başbakan şöyle bir ihtimali gündeme getirebileceğimizi ve bunu ilgili kurumlarımıza götürebileceğimizi ifade etti; Madem ki halkın ne istediğini öğrenmek istiyoruz. Halk şunu istiyor, halk bunu istiyor diyoruz. O zaman bir referandum seçeneğini ilgili kurumlarımıza götürebiliriz” demişti.

YARGI KARARI ESASTIR

Hükümetin referandum çıkışının ardından bir açıklama da Danıştaydan geldi. Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Gezi Parkı’nda yapılacak projenin referanduma götürülmesi fikrine ilişkin, “Bunu referandum olarak algılayamıyorum. Daha çok kamunun istek ve arzusunu ortaya çıkarmak için yapılan bir oylama. Bu yargı kararının önüne geçemez. Hukuk devleti deyince yargı kararı esastır” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Birliği ve mücadeleyi büyütelim

SONRAKİ HABER

CHP, Gezi Parkı Komisyonu istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...