05 Haziran 2013 05:29

Abdullah Cömert'i on binler uğurladı

Antakya’da eyleme polis saldırısında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in cenazesini 10 binlerce insan taşıdı. Antakya KESK bileşenleri de olayı kınayarak grevlerinin ilk gününü Abdullah Cömert’in cenaze törenine ayırdı.Kenti yasa boğan olaydan ötürü halk kepenk kapattı. Abdullah Cömert’in tabutunun ve

Abdullah Cömert'i on binler uğurladı
Paylaş

Kenti yasa boğan olaydan ötürü halk kepenk kapattı. Abdullah Cömert’in tabutunun ve 'Demokrasi Şehidi' yazılı fotoğrafının arkasında yürüyen Antakyalılar, “Katil Erdoğan”, “Erdoğan İstifa”,“Vali İstifa”,  “Katil Polis Hesap Verecek” ve “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarını attı.  

CENAZEYİ EMEKÇİLER TAŞIDI

KESK’in ülke genelinde aldığı iki günlük grev, Antakya’da halk ile bütünleşti. Alan eyleminin güçlü olduğu greve öğrencilerin de katıldığı gözlendi.

Farklı cadde ve mahallelerde bir araya gelen Antakyalılar, Abdullah Cömert’in cenazesini almak üzere Özel Akdeniz Hastanesine doğru harekete geçti.

Burada Uğur Mumcu Meydanı ve bulvarını trafiğe kapatan halk, olaya duydukları tepkiyi dile getirdi. Arapça ve Türkçe söylenen ağıt ve türkülerle cenazeyi karşılayan kitle, Cömert’in baba evine doğru yürüyüşe geçti.

Baba Ali Cömert ise Arapça “Hepiniz hoş geldiniz, hepimizin başı sağ olsun” dedi. Cenazenin evden alınmasıyla başlayan yürüyüş kısa sürede çok daha büyük bir kitleselliğe büründü.

Armutlu Caddesi’nden Uğur Mumcu Bulvarı’na yürüyen kalabalık, diğer ilçelerden gelen insanların katılımıyla Armutlu Mezarlığı’na yürüdü.

Cenazenin toprağa verilmesi sırasında ise Cömert’in yakınları ve arkadaşları güçlükle sakinleştirildi. Her yaştan vatandaşın katıldığı cenaze törenine milletvekilleri, belediye başkanları, demokratik kitle örgütleri ve meslek örgütleri de katıldı.

Cenaze töreni yaklaşık 5 saat sürdü. (Antakya/EVRENSEL)

FOTOĞRAFLAR: Gökhan Şahin

 

 

 

 

 

 

 

E-gazeteye abone olan okurlarımıza kitap hediye ediyoruz
ÖNCEKİ HABER

Fas ziyaretini kısa kesmek zorunda kaldı

SONRAKİ HABER

Tunus Halk Cephesi Erdoğan'la görüşmeyi reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...