Reyhanlı’ya sessiz kalmadılar
Reyhanlı’da ölenler için seslerini çıkardıklarını ve çıkarmaya devam edeceklerini söyleyen KOÜ öğrencisi Burak Kılıç, “Hükümetin Reyhanlı’ya nasıl yaklaştığını biliyoruz. Bizler de üniversite öğrencileri olarak bu olaya tepkimizi gösterdik” dedi. İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Muhammed Keserci de, “Ancak çıkan sesin yetkililer tarafından duyulması ve bu sesin etkili olacak seviyede olması gerekliliğine inanıyorum.” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Salih Onur Musaoğlu bir üniversite öğrencisinin halkına karşı sorumluluğu olduğunu ve katliama sessiz kalınmaması gerektiğini söylerken, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Caner Sancaktar ise Suriye’de uygulanan dış politikanın Ankara’nın mı yoksa Beyaz Sarayın mı belirlediği bir politika olup olmadığına bakmak gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye Suriye’de çatışmaların ortaya çıktığı günden itibaren net bir biçimde Suriye’nin resmi hükümetine karşı Suriye’de gayri resmi silahlı grupları hem diplomatik hem lojistik olarak destekledi. AKP Hükümeti pek çok uluslararası platformda doğrudan Suriye’deki silahlı grupların Esad hükümetine karşı desteklenmesi gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı. Tartışılması gereken en önemli kısmın lojistik destek olduğunu aktaran Sancaktar şöyle devam etti: “Sadece Suriye değil herhangi bir ülkede olsa iç savaş var ise ve siz bu silahlı gruplara lojistik destek sağlayıp ülkenizi açıyorsanız bu durum çok tehlikelidir. Bu silahlı grupların hedef aldığı devlet döner sizi hedef alır. İkinci mesele şudur; bu grupları yüzde yüz kontrol etmek çok zordur.”
Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırının bu dış politikanın bir sonucu olduğunu vurgulayan Sancaktar, KOÜ öğrencilerinin duyarlılığını ise olumlu bulduğunu kaydetti. Sancaktar bu tarz duyarlılıkların dönemsel olmaması ve sürekliliğinin olması gerektiğini vurguladı. (Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et