19 Mayıs 2013 11:29

Sağlıkta şiddete karşı yarışma

MALATYA Tabip Odası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla ‘Şiddete Beyaz İsyan’ konulu hikaye yarışması düzenledi. Temel konusu ‘sağlıkta şiddet’ olan yarışma Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. 6 bin TL ödülün dağıtılacağı yarışmada şiddete maruz kalan kişile

Sağlıkta şiddete karşı yarışma
Paylaş

MALATYA Tabip Odası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla ‘Şiddete Beyaz İsyan’ konulu hikaye yarışması düzenledi. Temel konusu ‘sağlıkta şiddet’ olan yarışma Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. 6 bin TL ödülün dağıtılacağı yarışmada şiddete maruz kalan kişilerin hikayeleri yarışacak. Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti. Hastanelerde istenmeyen görüntülerin sona ermesi gerektiğini söyleyen Yalçın, sağlıkta şiddet konusuna ülke çapında dikkati çekmek amacıyla hikaye yarışması düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.
Yalçın, “Sağlıkta Şiddete Beyaz İsyan sloganıyla bütün mesleki zamanlarını hastalarını yaşatmaya adayan sağlık çalışanları son zamanlarda sürekli bir şekilde şiddetin değişik türleri ve boyutlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Amacımız, sağlıktaki şiddete dikkati çekmek ve gerçekten tüm çabaları hastalarını hayata bağlamak olan sağlık çalışanlarına yönelik mevcut şiddetin bir an önce durdurulmasını sağlamak. Hikayeleştirilmiş sağlık tecrübeleri, şiddet konulu hikayelerimiz ülke gündemine gelmesi, bir an önce şiddete yönelik tedbirlerin alınması için ve caydırıcı kanun maddelerinin konabilmesi için katkı verecektir” dedi. (MALATYA)

ÖNCEKİ HABER

Cefa çekilmeden sefa sürülmez

SONRAKİ HABER

Kadın ve Sağlık Kongresi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa