21 Nisan 2013 10:28

‘Akif Beki beni mat edemedi’

Ayşenur Arslan, CNN Türk’le ilişiği kesildikten sonra Doğan Medya’nın patronu Aydın Doğan’la yaptığı görüşmeyi ilk kez Bağımsız’a anlattı.‘İTİBARSIZ BIRAKMAK İÇİN’Arslan programı ‘fazla muhalif’ bulununca, programa yandaş gazeteci Akif Beki’nin eklenmesiyle gelişen süreci, “Aki

‘Akif Beki beni mat edemedi’
Paylaş

Ayşenur Arslan, CNN Türk’le ilişiği kesildikten sonra Doğan Medya’nın patronu Aydın Doğan’la yaptığı görüşmeyi ilk kez Bağımsız’a anlattı.

‘İTİBARSIZ BIRAKMAK İÇİN’

Arslan programı ‘fazla muhalif’ bulununca, programa yandaş gazeteci Akif Beki’nin eklenmesiyle gelişen süreci, “Akif’le program yapmanın bir süre sonra çok zor olacağı anlaşıldı. Çünkü konuşmaktan çok hani sanki benim yalancı çıkarılmam, itibarsızlaştırılmam, komik duruma düşürülmem falan gibi bir atmosfer içindeydi. Birilerinin benim çok ileri gittiğimi düşündüğü, söylediği, bunun için yanıma birinin verildiği gerçek. Bana, ‘ya böyle olacak ya da gideceksin’ dediler” diye aktardı.

BEKİ, GALİP GELEMEYİNCE…

“İişiğim kesildikten sonra Aydın Doğan’a vedaya gittim” diyen Arslan o görüşmeyi şöyle anlatıyor: “Aydın Bey; ‘Akif Beki ne söylerse söylesin, sen lafı öyle bir alıyor sonra gediğine koyuyor ve onu yere seriyordun ki, olmuyordu’ dedi. Orada Akif Beki’den performans beklenmiş. Akif’in benim karşımda yeterince güçlü olmayışı, beni mat edemeyişi, başarısızlığı programın sonunu getirmiş biraz. Yani Akif Beki’nin benim karşımda 1-0 galip gelmesi, başarılı olması gerekirken, olamayınca rahatsızlık vermiş.”

ERDOĞAN’LA BARIŞMA ŞARTI

Röportajda, Doğan Grubu ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki ‘barışmanın’ perde arkası da şu sözlerle yer aldı: “Bu arada Başbakan Erdoğan’ın nihayet Doğan Grubu’nda televizyona çıkmayı kabul ettiğini duydum. ‘Kanal D’ye çıkarım, CNN Türk’ü istemem’ demiş. Bu, ‘CNN Türk’ten memnun değilim, yeniden yapıla’ demek. Eğer CNN Türk temizlenecekse başlanacak yer de belli. Bir tek sorun ben miydim? Hayır, ama en kolay harcanabilecek bendim.”
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış gazeteciliği’ medya tarafından içselleştirilmeli

SONRAKİ HABER

Çatlamış Toprağın Çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...