18 Nisan 2013 12:22

Time'a göre Öcalan dünyanın en etkili 100 ismi arasında

PKK lideri Abdullah Öcalan Time dergisinin yayınladığı dünyanın en etkili 100 kişisi listesinde yer aldı.Time dergisi 2013 yılı "Dünyanın en etkili 100 kişisi" listesini yayınladı. Dergi bu yılki listesinde PKK lideri Abdullah Öcalan’a da yer verdi. Aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın da bulunduğu, dünyanın çeş

Time'a göre Öcalan dünyanın en etkili 100 ismi arasında
Paylaş

PKK lideri Abdullah Öcalan Time dergisinin yayınladığı dünyanın en etkili 100 kişisi listesinde yer aldı.

Time dergisi 2013 yılı "Dünyanın en etkili 100 kişisi" listesini yayınladı. Dergi bu yılki listesinde PKK lideri Abdullah Öcalan’a da yer verdi. Aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın da bulunduğu, dünyanın çeşitli ülkelerinden, siyasetçilerden sanatçılara, aktivistlerden bilim insanlarına yer aldığı listenin "liderler" bölümünde Abdullah Öcalan’ın ismi de yer aldı. Öcalan’ın portresini Sinn Fein lideri Gerry Adams kaleme aldı.

Adams Öcalan’la ilgili olarak şunları yazdı:

“Hayırlı Cuma Anlaşması olarak bilinen İrlanda barışı bu ay 15’inci yılını doldurdu. Bu zamanın neredeyse tamamında Kürdistan İşçi Partisi’nin kurucusu Abdullah Öcalan Türkiye’de hapisteydi. Buna karşın barışın sesi, hayatı boyunca savaştığı kişilere dostluk eli uzatmaya gönüllü bir lider haline geldi. Uzun zaman süregelen farklılıkları çözmek için alternatif yollar olduğuna düşmanları ikna etmek sabır ve diyaloga girme isteği ama en önemlisi liderlik gerektirir. Öcalan bu liderliği gösterdi. Hapiste olmasına rağmen, Kürt halkını demokrasiye, barışa ve hoşgörüye bağlayan bir yol haritası oluşturdu. 'Silahları susturup fikirlerin ve siyasetin konuşması' için zamanın geldiğini savunuyor. Öcalan, 'Kürt halkının mücadelesini yeni bir aşamaya getirecek bir 'yeni başlangıç' istiyor. Bu siyasi aşamada 'tüm halklar ve kültürler' için müzakere yoluyla eşit, özgür ve demokratik bir ülke yaratmak için çalışılacak. Kendisini liderliği ve vizyonu için tebrik ediyor, Türk hükümetine kendisini serbest bırakması için çağrıda bulunuyorum.”

Time dergisinin listesinde Türkiye'den Fethullah Gülen de yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP'den gazetecilere para zarfı!

SONRAKİ HABER

Mevcut sendikal yapı sınıfın örgütlenme isteğine yanıt veremiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...