10 Nisan 2013 07:42

YYÜ'den Dicle'ye destek

Batı illerindeki üniversitelerde ve son dönemde Dicle Üniversitesi'nde Kürt, devrimci ve demokrat öğrencilere yönelik artan saldırılar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde protesto edildi.Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER)’in çağrısıyla toplanan yüzlerce öğre

YYÜ'den Dicle'ye destek
Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER)’in çağrısıyla toplanan yüzlerce öğrenci yemekhane önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamada son dönemde Batı illerinde artan faşist saldırıların barış sürecini baltalama amacı güttüğü vurgulandı. Saldırıların kirli yüzünü Diyarbakır'da da gösterdiği hatırlatılarak, Murat İzol'un 10 gün önce polis tarafından kovalanırken yaşamını yitirmesinin bu saldırıların sonucu olduğu ifade edildi.

YÖDER’li öğrenciler  Dicle Üniversitesindeki saldırıları da kınayarak polis teşkilatının  yaşanan olaylara ve sürece karşı daha samimi olmasını istedi.

Öğrenciler daha sonra tekrar merkezi yemekhaneye gelerek burada daha önce öğrencilerin olan kafeteryanın akademik personel için yemekhane yapılmasını protesto etti ve  yemekhaneyi işgal eylemi gerçekleştirdi.

Yapılan işgal sonrası yemekhaneye gelen YYÜ Genel Sekreteri Prof.Dr. Murat Demirel öğrencilerden resmi yollarla kendilerine başvurmaları halinde değerlendirecekleri sözünü verdi. Öğrenciler daha sonra yemekhane Pazartesi günü öğrencilere geri verilmezse işgal eylemini genişleteceklerini söyledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu’ kuruldu

SONRAKİ HABER

Güçlükonak'ta patlama: 1 çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...