09 Nisan 2013 07:44

İzmir'de taşeron isyanı

İşlerini kaybetmekle karşı karşıya olan 650 İZELMAN işçisi örgütlü oldukları Genel-İş Şubeleri ile birlikte eylem yaparak “İşimizin olmayacağı yerde barışın da olmayacağını düşünüyoruz” dedi. Genel-İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı da ihalenin kanuna aykırı olduğunu iddia etti. İşçilerin eylemleri

İzmir'de taşeron isyanı
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis, yönetim ve denetim hizmetlerinde çalıştırmak üzere 650 işçiyi kapsayan personel ihalesini belediye şirketi İZELMAN dışındaki taşeron şirket Hanoğlu-Zigana Ortak Girişimi kazanmıştı. İZELMAN süreci mahkemeye taşıdı ancak mahkemeden karar çıkmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak, yasal olarak yapılacak bir yol kalmadığından dolayı 650 İZELMAN işçisinin işten çıkarılacağını ve isterlerse taşeron şirkette çalışabileceklerini duyurmuştu.

İş güvencelerinden olmak istemeyen ve taşeron şirkette çalışmak istemeyen belediye işçileri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak taşeronlaşmaya karşı tepkilerini dile getirdi. Açıklamaya belediyenin diğer şirketlerine bağlı olarak çalışan işçiler de katıldı.

‘İHALEYE GİREMEZLER’

İşçiler adına açıklama yapan Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, kamu ihale kurumu ve cumhuriyet savcılarına seslenerek Hanoğlu-Zigana Ortak Girişiminin ihaleye giremeyeceğini ifade etti. Gerekçe olarak aynı firmanın, Malatya’da şoför ihale alımına girmesi ve bu ihale sonucunda suçlu bulunması olduğunu belirten Sarı, Kamu İhale Kanunu madde 59’a göre bu firmaların ihaleye girmesinin yasak olduğu bilgisini verdi.

Büyükşehrin, taşeron şirketin ve çeşitli kurumların işçilerle ilgili açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Sarı “Biz henüz son sözümüzü söylemedik. Son sözü söylemek için bugünden başlattığımız mücadele ateşi taşeronu İzmir Büyükşehir Belediyesine sokmamak olacak” dedi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Kimseyi işten çıkarmayacağını iddia eden taşeron firmaya da seslenen Sarı “Biz İZELMAN işçisiyiz ve öyle kalmaya da devam edeceğiz” dedi. Genel-İş Sendikası olarak taşeron çalışmaya karşı mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizen Sarı, eylemlerinin devam edeceğinin de bilgisini verdi. Genel-İş’e bağlı İzmir’deki 5 Şubenin çalışanları yarın saat 15.00 de Konak Pier önünde toplanıp Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyüş yapacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Gazze'ye girdi

SONRAKİ HABER

Felsefe Öğretmeni: Aleviler mum söndü yapar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...