31 Mart 2013 08:45

Türkiye Jeoloji Kurultayı ODTÜ'de başlıyor

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası‘nın düzenlediği 66. Türkiye Jeoloji Kurultayı bugün Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)  Kültür ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek. Kongre 5 Nisan’da sona erecek.Bu yılki ana teması “Deprem ve Etik” olan kurultay 1947 yılından beri her yıl kesintisiz düze

Türkiye Jeoloji Kurultayı ODTÜ'de başlıyor
Paylaş

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası‘nın düzenlediği 66. Türkiye Jeoloji Kurultayı bugün Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)  Kültür ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek. Kongre 5 Nisan’da sona erecek.

Bu yılki ana teması “Deprem ve Etik” olan kurultay 1947 yılından beri her yıl kesintisiz düzenleniyor. Kurultay, ulusal ve uluslararası platformlarda periyodu her yıl olan bilimsel etkinlikler sıralamasında en ön sıralarda yer alıyor.  Jeoloji mühendislerinin yanı sıra, yerbilimcileri ve felsefecileri bir araya getiren kurultay ODTÜ’de tartışma zemini yaratarak, birçok konuya çözüm üreten bir platform oluşturma özelliğini de yerine getirecek.

Kurultay, deprem ve etik konularıyla sınırlı kalmayarak,  jeoloji alanlarında üretilen bilimsel araştırmalar ve örnekleri de sunacak. Kurultay da özellikle şu konular üzerinde yoğunlaşılacak: Türkiye’de enerji kaynakları, maden yatakları, depremsellik,  jeolojik miras, jeoarkeoloji, çevre ve jeoloji konuları.

Yine bilimsel sunumların yanı sıra 2 Nisan’da saat 15.00 de yerbilimcilerin yazılı ve görsel basındaki yaklaşımları konuşulacak.  4 Nisan Perşembe saat 15.00 de ise “Kentsel Dönüşüm ve Gerçekler” başlıklı panel ile tartışmalar sürdürülecek.  

Kurultay, bugün saat 9.30 da Ankara‘da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi‘nde başlayacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

49 bin öğrenciye diploma şoku

SONRAKİ HABER

Tolon’a Özal sorgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...