30 Mart 2013 11:33

Emek Sineması bir hafızadır

BOĞAZİÇİ Üniversitesi, 150. yıl kutlamaları kapsamındaki etkinliklere devam ediyor. 14 Mart tarihinde Ayşe Tütüncü konseriyle başlayanetkinliklerin üçüncüsü olan “Festivallerin Sineması” paneli kendileri de BoğaziçiÜniversitesi mezunu olan Fırat Yücel (Altyazı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Yam

Emek Sineması bir hafızadır
Paylaş

Konuşmacılar, festivallerin dünyadaki yerini ve önemini,Türkiye’deki festivallerin ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıları,yapımcı-festival ilişkilerini, Türkiye’de hala bir sinema politikası olmayışı,Emek Sineması’nı ve festival filmlerinin tek tipleşme tehlikesi gibi başlıklarıtartışmaya açtı.
Mithat Alam Film Merkezi Direktörü Yamaç Okur, kamunun bir sinema politikası olmadığı için festivallere yapılan yatırımların gündelik ilişkilerle çözüldüğünü ifade etti.
İstanbul Film Festivali direktörü Azize Tan ise, İstanbul Film Festivali’nin iç yapısını, dünya festivalleriyle karşılaştırarak aktardı.
Altyazı Dergisi yayın yönetmeni, filmeleştirmeni Fırat Yücel de Emek Sineması’nın kapatılması panelde önemli bir yer buldu; festivale yansıyan olumsuz yönleri tartışıldı ve Emek Sineması’nın bir hafıza mekanı olduğu dile getirildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Multikulti Haberler’

SONRAKİ HABER

Sıdıka’nın hukuk zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...