24 Mayıs 2024 23:23

EMEP’li Bayhan: Borusan işçisinin kazanması demek, Türkiye işçi sınıfının kazanması demek

EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Borusan işçisinin sendikal özgürlüğünü, sendikal hakkını kabul ettirmesi, Türkiye'nin geleceğine işçilerin, emekçilerin daha umutla bakması demek" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, sendikalaştığı için tazminat hakları gasp edilerek işten çıkarılan Borusan Lojistik işçilerini ziyaret etti.

CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Kayıhan Pala gün içersinde Borusan işçilerini ziyaret etti.

Gemlik Limanı’nda bulunan Borusan Lojistik’te çalışan işçiler Liman İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. İşten atılan ve fabrika önünde direnen işçileri Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ziyaret etti.

Fabrika önünde işçilere seslenen Bayhan, “Borusan işçisinin sendikal özgürlüğünü, sendikal hakkını kabul ettirmesi demek, Türkiye'nin geleceğine işçilerin, emekçilerin daha umutla bakması demek” ifadelerini kullandı.

Borusan işçisinin kazanması demek Gemlik işçi sınıfının kazanması demek diyen Bayhan, “Bursa işçi sınıfının kazanması demek, Türkiye işçi sınıfının kazanması demek ve Borusan işçisinin sendikal özgürlüğünü, sendikal hakkını kabul ettirmesi demek, Türkiye'nin geleceğine işçilerin, emekçilerin daha umutla bakması demek. Onun için Borusan'ın patronları korkuyor. Borusan'ın sömürücüleri korkuyor. Ama Borusan işçileri, emekçileri birleştikçe birliklerini korudukça kendilerini daha güçlü hissediyorlar. Sırtımızdaki sömürü hançerlerini söküp çıkarıp o sömürü hançerlerini sırtımıza saplayanların kalbine saplarsak işte o zaman, yarınlarımız aydınlık olur, memleketin de yarınları aydınlık olur. Hep saraydaki uzun adam değil, sizler de iri olacaksınız, bir olacaksınız, diri olacaksınız ve öyle kazanacağız” dedi.

“TÜRKİYE'DE KAPİTALİSTLER, AKP İKTİDARLARI DÖNEMİNDE ÇOK ŞIMARTILDILAR”

Türkiye'de kapitalistler, sermayedarlar Erdoğan dönemlerinde, AKP iktidarları döneminde çok şımartıldılar ve çok küstahlaştıklarını belirten Bayhan, “Gerçekten işçi sınıfının sopasını yemeyen patronlar, sermayedarlar, işçi sınıfının örgütlü gücünün basıncını arkasında sırtında hissetmeyen herhangi bir kapitalist işletme emin olunuz küstahlaşır, şımarır. Borusan işçileri de bu direnişleriyle, bu mücadeleleriyle, örgütlenme çabalarıyla bu işe dur diyen işçi sınıfının saflarına katılmış oldular. İşçi kardeşlerimizin saflarına katılmış oldular” dedi.

“BİRLİĞİNİZ NE KADAR SAĞLAM OLURSA O KADAR BAŞARILI OLURUZ”

Birliğiniz ne kadar sağlam olur, kuvvetli olur o kadar başarılı oluruz diyen Bayhan, “Türkiye işçi sınıfının emekçilerinin bir şey öğrenmesi lazım. Bir ülkede işçiler alın terine sahip çıkmıyorsa, hakları için mücadele etmiyorsa, özgüvenli ve örgütlü değillerse, o ülkede onurlu yurttaşlık da olmaz. O ülkede huzurlu bir yaşam da olmaz. Ne kadar sahipsiz, örgütsüz, ne kadar parçalı, dağınık ve birbirine güvensiz olursa o ülkenin geleceği, bugünü, yarınları o kadar karanlık olur. İşçiler tek başına hiçbir şeydir. Tek başına bir işçi hiçbir anlam ifade etmez. Ancak bu devirde böyle modern köle olur. Böyle ucuz emek kölesi olur. Ama birleşirse çok şey olur. Bir araya gelirse çok şey olur. Bir sınıf olduğunu öğrenirse çok şey olur. Onun için de bu şımarık, terbiyesiz, küstahlaşmış burjuvaları terbiye edecekseniz, sermayedarları, kapitalistleri terbiye edecekseniz birlikte örgütlü olmamız gerek” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

E-gazeteye abone olan okurlarımıza kitap hediye ediyoruz
ÖNCEKİ HABER

Bursa Büyükşehir Belediyesinde makam araçları satışa çıkarıldı

SONRAKİ HABER

KESK: Saldırı paketine karşı mücadeleyi yükselteceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa