30 Nisan 2024 15:16

Fransa'da Filistin'e destek eylemleri yapılan Sciences Po Üniversitesine mali yaptırım

Fransa'da Filistin'e destek eylemleri gerekçesiyle Sciences Po Üniversitesine sağlanan fon askıya alındı.

Fotoğraf: Ümit Dönmez/AA

Paylaş

Fransa’da başkent Paris'i de kapsayan Ile-de-France bölgesinin Başkanı ve Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) eski cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse, Filistin'e destek eylemlerinin yapıldığı Paris'teki Sciences Po Üniversitesine sağlanan fonu askıya aldıklarını açıkladı.

Pecresse, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda "Cumhuriyetçi antlaşmanın merkezinde yer alan evrensel hümanizm değerlerine uygun şekilde, Fransız üniversitesi içinde özgür, bilinçli ve saygılı tartışma hakkını savunduklarını" iddia ederek üniversitede kontrolün artırılmasını istedi. 

Pecresse Filistin'e destek eylemlerine katılanları Yahudi karşıtı olmakla suçladı ve "Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) ile İslami-solcu müttefikleri tarafından istismar edilen radikalleşmiş bir azınlık" ifadelerini kullandı.

Pecresse, "Okulda huzur ve güvenlik yeniden sağlanana kadar Sciences Po'ya bölgeden sağlanan tüm fonları askıya almaya karar verdim." ifadesini kullandı.

Fransa'nın önde gelen üniversitelerinden Sciences Po'da öğrenciler, İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'deki durumu protesto etmek ve Filistin ile dayanışma mesajı vermek için eylemler düzenliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Müfredatta akademik değil dini yaklaşım var

SONRAKİ HABER

Mega Polietilen işçileri: 1 Mayıs’ı birliğimizi, kararlılığımızı göstermenin bir aracı olarak görüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...