28 Nisan 2024 23:10

Urfa'da tarihi çarşıda esnaf da yurttaş da dertli

Tarihi Haşimiye Meydanı Çarşısı'nda esnaf ürünlerini satamamaktan, yurttaşlar da alışveriş yapamamaktan dert yakınıyor. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların alım gücü düşerken, ürününü satamayan esnaf da zor koşullarda geçimini sağlamaya çalışıyor.

Urfa'nın tarihi Haşimiye Meydanı Çarşısı'nda esnaflık yaparak yaşamlarını idame ettiren yurttaşlar, ekonomik krizden kaynaklı artık ürünlerini satamaz duruma geldiklerini söyledi. MA'dan Mahmut Altıntaş çarşıda esnafla görüştü.

"DÜKKANI KAPATSAK BU HALDEN İYİ"

29 yıldır perdecilik yapan esnaf Yasin Altun, her geçen yıl durumlarının daha da kötüye gittiğini dile getirerek "İnsanların alım gücünün düşmesi bizi de etkiledi. Fiyatlar artığından dolayı insanlar artık gelip ürün alamıyorlar. Maliyet yüksek, ancak kar marjı azalıyor” dedi.
Perdecilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan bir başka esnaf Mehmet Altundağ ise, “Sattığımız ürünün yerine yeni bir ürün koyamıyoruz. Bizler de gün gün eriyoruz. Ciddi bir ekonomik kriz var." diye konuştu. Bu yıl ne satabildiklerin, ne de ürün alabildiklerini belirten Altundağ, "Dükkanı kapatsak bu halden iyidir. Esnaf olarak zor durumdayız. Dolar ve altının düşmesi lazım” dedi.

"İNSANLAR ALIŞVERİŞ YAPAMIYOR"

Kumaşçılık yapan esnaf Abdulkadir Çoban da şöyle konuştu: "İnsanlar alışveriş yapamıyor. Bu durum bizi de çok etkiledi. Bu durumun nedeni var olan ekonomik kriz. Küçük esnafların teşvik alması lazım ayakta durmaları için.”

Tüm dünyayı etkisi altına alan KOVİD- 19 salgınıyla birlikte işlerinin durduğunu söyleyen esnaflardan Hamit Aslan, yaşanan ekonomik krizin iktidarın politikalarından kaynaklandığını kaydetti. Aslan, “Ciddi bir ekonomik kriz söz konusu. Bu krizin nedeni mevcut iktidardır. Artık insanlar alış veriş yapamıyor. Bu durumun düzelmesi için iktidarın değişmesi gerekiyor. Başka şekilde düzelmez. Bu durum düzelmezse esnaflarda kepenk indirecek, başka ne yapabilirler” ifadelerini kullandı. 

Çocuklarıyla birlikte alışverişe çıkan yurttaşlardan İsmail Çiftçi de, pahalılığa tepki göstererek, “Alışverişe çıktık. Hayat pahalılığı çok. Eskiden böyle değildi. Daha çok alışveriş yapabiliyorduk. Ancak şimdi bir şey alamıyoruz. Bu durumun düzelmesi için yetkililer krize bir çözüm bulmalı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri: Süleymaniye'deki Kor Mor Doğal Gaz sahasındaki vatandaşlar tahliye edilecek

SONRAKİ HABER

Ertel'den "Soma'dan Ermenek'e iş cinayetleri" sergisi: Emekten yana ressam olmanın sorumluluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa