28 Mayıs 2023 08:42

Kılıçdaroğlu, Merve Dizdar'ı kutladı: Tüm mücadeleci ruhlara bugün demokrasiyi armağan edeceğiz

Cannes'daki ödülü için Merve Dizdar'ı kutlayan Kılıçdaroğlu, " 'Türkiye’de hakkettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara' bugün hep birlikte demokrasiyi armağan edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Mustafa Yalçın/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar'ı kutladı. Kılıçdaroğlu Dizdar'ın tören konuşmasına alıntı yaparak " 'Türkiye’de hakkettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara" bugün hep birlikte demokrasiyi armağan edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun gece saatlerinde Twitter hesabından yayınladığı mesaj şöyle:

“Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar'ı yürekten kutluyorum. ‘Türkiye’de hakkettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara’ bugün hep birlikte demokrasiyi armağan edeceğiz.”

Merve Dizdar, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldığı törende şunları söylemişti:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.

Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yaşananlar

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Merve Dizdar'ı hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa