Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yaşananlar

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandık başına gitti. YSK Başkanı Ahmet Yener kesin olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan'ın kazandığını ilan etti.

Türkiye, bugün cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme süreci 17.00'ye kadar devam etti. YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 22.40 itibarıyla yaptığı açıklamada "Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı görülmüştür" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK sonuçlarına göre 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88'ini almıştı.

28 Mayıs 2023 07:30
Son Güncellenme: 29 Mayıs 2023 00:44
00:47

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Blinken, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı ve Türkiye'nin köklü demokratik geleneğini yansıtan katılım oranı nedeniyle Türkiye'deki seçmenleri tebrik ediyorum. Türkiye, değerli bir NATO müttefiki ve ortağıdır. Türk halkının seçtiği hükümetle birlikte çalışmalarımıza devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

00:44

DEPREM BÖLGESİNDE ERDOĞAN OYUNU KORUDU

Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanlığı birinci tur seçimlerinde 2018 seçimlerine göre az bir düşüş gösterse de oyunu koruyabilen Erdoğan ikinci tur seçimlerinde de oyunu korudu.

00:04

ERDOĞAN SARAYDA BALKON KONUŞMASI YAPTI

Resmi olmayan sonuçlara göre Cuhmurbaşkanlığı seçimini kazanan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda balkon konuşması yapıyor. "85 milyon kazandı" dedikten sonra muhalefeti hedef alan Erdoğan, eski HDP Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik "Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı, kitle "idam" sloganları attı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada. Yolları söylemiyorum. Havalimanından buraya kadar yollar tıklım tıklımdı. Sizler Cumhur İttifakı'nı bu yolda yalnız bırakmadınız. Gece gündüz demeden yürüdük ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa etmeye devam ediyoruz."

"Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir, kazanan demokrasimizdir."

"Kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz ve hayallerimiz etrafında birleşme bütünleşme vaktidir."

"Kandildekilerle birlikte haydi diyebilirsiniz ama bu millet tutmuyor. Yutmadı 17 vekil düşmüş durumda."

"Ne diyordu? Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Benim sevgili milletim ne dedi? Milletim iyi biliyor... Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye'de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet, mülkün esasıdır! Bu değiştirilemez!" (HABER MERKEZİ)

00:02

KARAMOLLAOĞLU: GÖNÜL İSTERDİ Kİ, ADİL BİR SEÇİM DÖNEMİ YAŞANSIN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Seçim sonuçlarının ülkemize ve coğrafyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Gönül isterdi ki, adil bir seçim dönemi yaşansın ancak ne yazık ki olmadı. Her şeye rağmen kararlı bir şekilde mücadelemize omuz veren teşkilatlarımıza ve sandığa giderek oy kullanan vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Bizler, ahlaktan ve adaletten hiçbir zaman taviz vermeden ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ için kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; bu ülke bizim, hepimizin" dedi. (HABER MERKEZİ)

23:46

MARDİN'DE SİLAHLI KUTLAMAYA TEPKİ GÖSTEREN YURTTAŞ AĞIR YARALANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "seçim kutlamasında" uzun namlulu silahla havaya ateş açan A.G.’ye tepki gösteren komşusu Ahmet Akbulut, saldırıya uğradı.

A.G. ve yakını H.İ.G.’nin saldırısına uğrayan Ahmet Akbulut aldığı darbelerle ağır şekilde yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Akbulut’un gözünü kaybetme riski olduğu tespit edildi. Durumunun ağır olduğu belirtilen Akbulut, tedavi için Diyarbakır’a sevk edildi.

Olayla ilgili Jandarma köyde incelemelerde bulunurken, herhangi bir gözaltı yapılmadığı bildirildi. (Mardin/MA)

 

23:32

İNCE: DAĞ GİBİ BİRİKMİŞ SORUNLARI ÇÖZMEDE KOLAYLIKLAR DİLERİM

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçim sonuçlarına dair değerlendirmesinde "Ülkemize yakışan bir olgunlukla barış içinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı makamına yeniden seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, memleketin dağ gibi birikmiş sorunlarını çözmesinde kolaylıklar dilerim. Seçim sonuçlarına ilişkin detaylı değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacağım. Şimdilik bütün muhalefeti nerede yanlış yapıyoruz diye kafa yormaya davet ediyorum." ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

23:24

İSMAİLAĞA ÜYELERİNDEN NESİN VAKFI ÖNÜNDE PROVOKASYON

İstanbul Çatalca’da İsmailağa Cemaati üyeleri, Nesin Vakfı’na yönelik provokasyonda bulunuyor. Nesin Vakfı’nın yanında toplanan cemaat üyeleri, vakfa yönelik tehditler savurarak seçim kutlaması yapıyor. Nesin Vakfı’nda çok sayıda çocuk da bulunuyor.

23:19

MİLLET İTTİFAKI LİDERLERİ CHP GENEL MERKEZİNDE TOPLANDI

Millet İttifakı liderleri cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapmak üzere CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

23:19

ÖZDAĞ: BU BİR PİRUS ZAFERİDİR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim sonuçlarına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur. Özetle ümitsizliğe yer yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

23:15

SOYLU: DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamasında "Önümüzdeki beş yılda herkes daha iyi anlayacak. Daha yeni başlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl, Erdoğan’ın liderliğinin zirvesi olacak. Önümüzdeki 5 yıl etrafımızdaki coğrafya Türkiye’ye yönelecek. İstanbul’da 2 aya yakın beraber kampanya yaptık, sokaklarda 15 Temmuz’daki inancı gördüm." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

23:12

YEŞİL SOL PARTİ VE HDP: BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ, BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ile İbrahim Akın, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu. İbrahim Akın, "Bizler buradayız. Hem Mecliste hem hayatın bütün alanlarında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz. Demokratik siyaseti büyüteceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Toplumu esas alarak birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız" dedi.

23:11

SEÇİM ANALİZİ: UMUTTAN VAZGEÇME, YÜZLEŞMEKTEN KAÇMA

"Muhalefet 14 Mayıs’ta çıkan sonuç sonrasında ilk günlerde, ilk turda kazanma beklentisinin de yol açtığı bir hayal kırıklığı yaşamış olsa da son on günde önemli bir çaba gösterdi. Tüm bunlar umut hanesine not edilmeli. Diğer yandan zaten muhalefetin önde olduğu İzmir’e ek olarak 14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun önde tamamladığı İstanbul ve Ankara’da bu pozisyonun korunmuş olması da önemlidir."

Fatih Polat'ın yazısının tamamı için tıklayın...

 

23:07

ERKAN BAŞ: SÖMÜRÜ VE YOLSUZLUK DÜZENİNİ YIKACAĞIZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamasında "Seçim sonucu ne olursa olsun… Hiçbir çaba boşa gitmedi, gitmeyecek. Mücadele devam edecek. Halkımızı, ülkemizi saltanat sevdalılarının, para babalarının keyfine teslim etmeyeceğiz. Örgütlü gücümüzü büyütecek, emekçileri birleştirecek, bu sömürü ve yolsuzluk düzenini yıkacağız. Mutlaka kazanacağız!" dedi. (HABER MERKEZİ)

22:54

İYİ PARTİ ÜYESİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Partimizin Ordu İli Gülyalı İlçesi üyemiz ve sandık görevlimiz Erhan Kurt İlçe Başkanlığımızın önünde gerçekleşen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Erhan kardeşimize Allah’tan rahmet ailesi, sevenleri ve İYİ Parti camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz. Sürecin kararlı takipçisi olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

22:42

YSK, ERDOĞAN'IN KAZANDIĞINI İLAN ETTİ

YSK Başkanı Ahmet Yener, son açıklamasında "Sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldığı, resmi olmayan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı görülmüştür" dedi. (HABER MERKEZİ)

{{491036}} 

22:36

SIRALAMANIN DEĞİŞTİĞİ TEK İL HATAY OLDU

28 Mayıs'ta yapılan ikinci turda cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıralamasının değiştiği tek il Hatay oldu.

22:33

BABACAN'DAN AÇIKLAMA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim sonuçları ile ilgili Erdoğan'a tebrik ederek "Kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)

22:31

PATRONLARDAN SEÇİM YORUMU: DÜN DÜNDE KALDI

Seçim sonuçlarından sonra patron örgütleri yaptığı açıklamada seçimlerin geride kaldığını söyleyerek yeni dönemde sermaye için beklentiler öne sürdü. TİM Başkanı Mustafa Gültepe “Girebildiğimiz bazı pazarlarda kayıplar yaşamaya başladık. Bizim pazar kaybetmeye tahammülümüz yok” derken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Artık seçim dönemi bitti. Dün, dünde kaldı. Bugün yeni şeyler söyleme zamanı” dedi. 

22:29

DAVUTOĞLU: KESİN SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA KAPSAMLI DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Büyük bir demokratik olgunlukla seçime yüksek katılım gösteren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. YSK tarafından kesin sonuçlar açıklandıktan sonra, kapsamlı değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşacağım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

22:27

TÜSİAD'DAN ERDOĞAN'A TEBRİK

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarının ardından Erdoğan'ı tebrik eden bir mesaj yayımladı. Turan, sosyal medya hesabından "Bugün yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. İki hafta önceki milletvekilliği seçiminde parlamentoya girmeye hak kazanan siyasi partileri ve milletvekillerini yeniden kutluyoruz. Seçim sonrasında yeni yürütme ve yasama organlarının ülkemizin ekonomik, demokratik, sosyal ve çevresel açıdan gelişmişlik düzeyini uluslararası standartlarda önde bir konuma yükseltecek adımları hızla hayata geçirmesi önem taşıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, iş dünyası olarak Cumhuriyetimizin muasır medeniyet seviyesini aşma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz." dedi. (HABER MERKEZİ)

22:25

SARIGÜL: KAYBETMEDİNİZ, BİZ KAZANDIRAMADIK

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül sosyal medya hesabından "Sayın Kılıçdaroğlu siz kaybetmediniz. Biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize!" paylaşımı yaptı. (HABER MERKEZİ)

22:17

DEMİRTAŞ: MÜCADELEYE DEVAM

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçlarına dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Oy vermek için sandığa giden, çok istese bile gidemeyen, oyları korumak için direnen, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Devleti ele geçirmiş olan devasa bir operasyon gücüne karşı ilkeli, ahlaklı bir seçim çalışmasıyla bu oy oranına ulaşmak bile mucize sayılır. Aslında bir seçim değil, büyük bir operasyon yapıldı. Seçim süreci çok büyük eşitsizlikler, baskılar, inanılmaz yalanlar, iftiralar ve karalamalarla geçti. Bunlara rağmen halk değişimi kesinlikle onayladı ama tüm süreç manipüle edildi. Yenilmedik. Yenilmediğimiz için de sakın kimse umutsuz olmasın. Asla teslim olmak yok. Mücadeleye devam, devam, devam..." mesajı verdi. (HABER MERKEZİ)

{{491046}} 

22:13

KAFTANCIOĞLU: GEREKLİ İTİRAZLAR YAPILIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimlerine dair açıklamasında “İstanbul’da bütün ıslak imzalı tutanaklar elimize ulaştı ve gerekli itirazlar yapılıyor. Teşekkürler İstanbul; Mücadelen için, tüm baskılara, tüm karalamalara, tüm zorluklara rağmen iki seçim arasında, aradaki farka %2 daha eklediğin için, Meydanı, kendini İstanbul’ un sahibi sananlara bırakmadığın için, sandığına, oylarına ve demokrasiye sahip çıktığın için teşekkürler..” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

22:12

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Aziz milletimiz, Milletimizin tercihine ve kararına saygılıyız. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Biz asli görevimiz olan Ankara halkı için çalışmaktan ve çabalamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte seçimde görev alan herkese teşekkür ediyorum. Ankara'da alınan her iki turdaki sonuçta bizleri yalnız bırakmadıklarını gösteren Ankaralı hemşehrilerime canıgönülden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. (HABER MEKREZİ)

22:05

AKŞENER: UMARIM KUTUPLAŞMIŞ ÜLKEMİZİ MAKULDA BULUŞTURUR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklama yaptı. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Eğer ki demokrasiye inanıyorsak seçimlerin demokrasilerde en temel gösterge olduğunu unutmamalıyız"

"Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum."

"Seçilir seçilmez büyük bir zevkle Kılıçdaroğlu'nu yuhalattı. Bu, yeni seçilen bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Kazanmışlık hırsı, umarım kendisinin gözünü kör etmez."

"Umarım ki kutuplaşmış ülkemizi makulda buluşturur"

"Bugün demokrasisine sahip çıkan her bir insanımızın oyu bizim için çok kıymetli. Tüm kara propaganda ve dezenformasyonlara rağmen milletimiz olgunluk içerisinde demokratik hakkını kullandı.

"Aylardır seçimin gölgesinde kalan birçok sorunumuz var. Bunların başında da ekonomi geliyor. Bu sorunlara eğilme, çözüm üretme görevi geldi."

"Milletimiz söyleyeceğini söyledi. Bize düşen de bu mesajı anlamak ve gereğini de yapmaktır. Milletimizin hiçbir mensubu umutsuzluğa kapılmasın. Bir yenilmişlik ve kaybetmişlik hissiyle karamsarlık hissetmesin."

"Bugün saat 22.30'da Sayın Kılıçdaroğlu'nun davetiyle CHP Genel Merkezi'ne gidiyoruz, orada da bir değerlendirme yapacağız"

22:03

EMEP GENEL BAŞKANI GÜRKAN: SONUÇ SİYASİ BİR BAŞARI VE ZAFER DEĞİLDİR

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan antidemokratik bir seçim süreci yaşandığını belirterek “Seçim sonucunun halkın demokratik iradesini yansıttığını söylemek mümkün değildir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

21:53

KILIÇDAROĞLU: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi mücadelesi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Evlatları işsiz, hayata tutunmaya çalışırken onların sizin hakkınızı yemenize müsaade edemezdim, etmedim. Esnafın borç içinde olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Her gün her şeye zam gelirken, halkın dolabının boş olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedi.

Mücadele veremeye devam ettim etmeye de devam edeceğim. Demokrasi mücadelesi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu ahlak ve hukuk dışı baskısına boyun eğmeden mücadele eden genel başkanlarımıza ve seçmenlerimize yürekten teşekkür ederim." (HABER MERKEZİ)

 

21:43

SEVDA KARCA: SANDIKTAN ÖTESİ VAR

EMEP GYK üyesi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, cumhurbaşkanılığı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Sandıktan ötesi var" vurgusu yapan Karaca, "Kimse unutmasın; buradayız, bu ülkeyi emeğin ve özgürlüğün ülkesi yapacağız!" diye yazdı.

Karaca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hep söyledik, yine söyleyelim: Sandıktan ötesi var! Siyaseti sandığa, halk iradesini sandık sonuçlarına hapsederek umutsuzluk büyütecek zaman değil! Devletin tüm olanaklarına, sermayenin ve en gerici güçlerin büyük desteğine rağmen arayı açamadılar. Bunu milliyetçilik hizasına çekilenler değil, tüm adaletsizliklere ve baskılara rağmen halkın çıkarına bir dönüşüm çabasında olan emek ve demokrasi güçleri başardı, biz başardık. Bu mücadele baki! Kimse unutmasın; buradayız, bu ülkeyi emeğin ve özgürlüğün ülkesi yapacağız!" (HABER MERKEZİ)

 

21:33

HDP VE YEŞİL SOL SAAT 22.30'DA AÇIKLAMA YAPACAK

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin saat 22.30'da açıklama yapacak. (HABER MERKEZİ)

 

21:28

GELECEK PARTİSİ'NDEN İLK DEĞERLENDİRME

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasında "Millet İktidarı değiştirmedi inşallah iktidar zihniyetini değiştirir." dedi. (HABER MERKEZİ)

21:27

SİNAN OĞAN: SEÇMENİMİZ BİZİM OLDUĞUMUZ YERİ SEÇMİŞTİR

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan, "Seçmenimiz 'bu oylar Sinan Oğan’a verilmedi' diyenlerin heveslerini kursağında bırakmış, bize güvenmiş ve önemli ölçüde bizim olduğumuz yeri seçmiştir" dedi. (HABER MERKEZİ)

21:21

BABACAN 22.15'TE AÇIKLAMA YAPACAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, saat 22:15’te açıklama yapacak. (HABER MERKEZİ)

 

21:16

PENDİK İLÇE SEÇİM KURULU ÖNÜNDE GERGİNLİK

Pendik İlçe Seçim Kurulu önünde oylarına sahip çıkmak için bekleyen yurttaşlar, gelen silah seslerinden rahatsız olarak polisi müdahale
etmeye çağırdı.

Polisin “Hiçbir şey yapamayız” demesi üzerine bir yurttaş, “Vergilerimle aldığınız maaş haram olsun” dedi. Bunun üzerinden bir polis de “Kaç para senin vergin” diyerek sandık görevlisinin yüzüne para fırlattı. Diğer yurttaşların tepki göstermesi üzerine polis memuru “Siz de silah sıkın o zaman” dedi. Polis memuru, “Memuru görevinden alıkoymaktan sizi aldırırım buradan gidin” derken, yurttaşlar ise oylarına sahip çıkacaklarını, ilçe seçim kurulu önünden ayrılmayacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

21:12

URFA'DA SİLAHLI KUTLAMALAR SIRASINDA 1 KİŞİ YARALANDI

Urfa’nın Siverek ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhur İttifakı seçmeni tarafından yapılan silahlı kutlamalar sırasında kurşun isabet eden 1 kişi yaralandı. (HABER MERKEZİ)

21:04

BAHÇELİ: MİLLETİMİZ İFTİRA VE İNKAR SİYASETİNE PRİM VERMEMİŞTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama seçime dair açıklama yaptı. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması yapılmış, kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 13’üncü Cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir. Tezahür eden milli iradeye herkes ve her kesim asgari ölçülerde saygı duymalıdır. Türk demokrasisi ve siyaset tarihinde iki turlu bir seçimin ilk örneği yaşanmakla birlikte seçime katılım oranının yüksekliği milli ve demokratik şuurun canlılığına da işaret etmiştir. 14 Mayıs seçimi ile TBMM’de çoğunluğu Cumhur İttifakına tevdi eden Türk milleti 28 Mayıs’ta Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayını seçmiş, büyük Türkiye ülküsünü desteklemiştir."

"Milletimiz iftira ve inkar siyasetine prim vermemiştir." (HABER MERKEZİ)

20:56

15 BÜYÜKŞEHİRDE KILIÇDAROĞLU BİRİNCİ ÇIKTI

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Antalya, Diyarbakır, Van, Adana, Denizli, Muğla, Aydın, Eskişehir, Mersin, Mardin ve Tekirdağ gibi büyükşehirlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıktı. (HABER MERKEZİ) 

{{491042}} 

20:45

ADIYAMAN'DA SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Adıyaman'ın Fatih Mahallesi'nde kesinleşmeyen seçim sonuçlarını kutlamak üzere bir araya gelen Erdoğan taraftarları havaya ateş açtı. Korkuya kapılan mahalle halkı durumu güvenlik güçlerine bildirdiklerini, kendilerinin ve çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini söylüyor. Evrensel'e ulaşan ve silah seslerinin birbirine karşılık verir şekilde arttığını belirten bir yurttaş, "Çocuklarımız korku içinde. Bir çok evin çatısında silahlı insanlar var. Havaya ateş açıyorlar. Emniyet yetkililerine ulaşmaya çalışıyoruz ama yoğunluk var. Bir an önce müdahale edilmesini istiyoruz" dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

20:41

AKP’LİLERDEN ÜSKÜDAR SAHİLDE KUTLAMA

Cumhur İttifakı taraftarları, resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini Tayyip Erdoğan’ın önde bitirmesini Üsküdar Sahili'nde kutladı. Gruplar, Üsküdar Meydanına çıkan yollarda konvoy oluştururken, trafik bazı noktalarda tamamen durdu. Bayraklar, Cumhur İttifakını oluşturan partilerin bayrakları ve meşalelerle meydana çıkanlar, Üsküdar Sahil ve çevresinde şarkılar ve sloganlarla sevinç gösterisinde bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)

 

20:40

AKŞENER 22.00'DA AÇIKLAMA YAPACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 22.00'da açıklama yapacak. (HABER MERKEZİ)

20:21

ERDOĞAN: İKİNCİ TURU MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜYLE KAZANMIŞ BULUNUYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kısıklı'da evinin önünde açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İkinci turu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz."

"2018'de CHP'nin vekil sayısı 146, 2023'te CHP'nin vekil sayısı 169 çıkardı. Fakat malum toplamda yüzde 1  bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi 40 tane. Peki ne oldu. Şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya bu işleri çok iyi bilir. CHP bunu bay bay bay Kemal'a bunun hesabını soracaktır."

"Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecektir demiştik. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Türkiye yüzyılının kapısını beraberce açtık. Kısıklı meydanı tarih yazdı tarih."

"Şimdi önümüzde 2024 var. Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız. Durmak yok çok çalışacağız. Emniyete sordum, Kısıklı'da rakam kaç biliyor musunuz 55 bin."

"Bu Cehape LGBT'ci midir? Bu HDP LGBT'ci midir? Bu İYİ Parti LGBT'ci mi? Yanında bazı ufaklar onlar da LGBT'ci mi? AKP'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakının diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? İşte unutmayın yol uzun her dem yeniden doğarız. Her seçim bizim için yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak haramdır. Buna kimse tevessül edemez ve ümüğünü sıkarız."

"Şimdi Ankara'ya yola çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz. Balkon konuşmasını inşallah Külliye'den yapacağız. Külliyeden tüm dünyaya sesleneceğiz."

 

20:07

KILIÇDAROĞLU 21.30'DA AÇIKLAMA YAPACAK

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime dair 21.30'da açıklama yapacak. (HABER MERKEZİ)

20:06

YSK: AÇILAN SANDIK ORANI YÜZDE 75,42, ERDOĞAN 53,41 OY ORANINA SAHİP

YSK Başkanı Ahmet Yener son açıklamasında "An itibarıyla yurt içinde açılan sandık oranımız yüzde 76,41, yurt dışında ise yüzde 42,01. Yurt içi ve yurt dışı toplam açılan sandık oranımız yüzde 75,42'dir. An itibarıyla yurt içinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53,35, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46,65; yurt dışında ise Sayın Erdoğan'ın oy oranı 60,75, Sayın Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 39,25'tir. Yurt içi ve yurt dışı oylarının toplamında ise Sayın Recep Tayyip Erdoğan an itibarıyla yüzde 53,41, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46,59 oy oranına sahiptir. YSK'nin geçici sonuçlarının ilanının beklenilmesini kamuoyuna saygıyla arz ederiz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

 

19:59

İBRAHİM KALIN: HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleriyle ilgili sosyal medya hesabından Erdoğan'la fotoğrafını paylaşarak "Hayırlı olsun" dedi.

(HABER MERKEZİ)

19:52

YURTDIŞI OYLARININ SAYIMLARINDA GERGİNLİK

Avukat Şevin Kaya ATO'da yurtdışı oyları sayılırken yaşanan gerginliği soyal medya hesabından paylaştı. Kaya, çıkan kavgaya polisin gazla müdahale ettiğini belirtti.

(HABER MERKEZİ)

19:38

OY ÇUVALLARI GELMEYE BAŞLADI

Şişli İlçe Seçim Kurulu'na oy çuvalları gelmeye başladı.

(İstanbul/EVRENSEL)

19:30

YSK: ERDOĞAN'IN OY ORANI YÜZDE 54,47

YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı son açıklamada "An itibarıyla 26 milyon 781 bin 551 oy sayılmış olup geçerli oy 26 milyon 412 bin 590, geçersiz oy ise 368 bin 961'dir. Şu anda oyların yüzde 54,60'ı sayılmış vaziyettedir. Veri girişimiz devam etmektedir. Veriler anbean siyasi partilerle paylaşılmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan %54,47, Kemal Kılıçdaroğlu 45.53 oy oranına sahiptir." bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

19:21

ANKA VERİLERİNDE ERDOĞAN ÖNE GEÇTİ

2. tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre saat 19.15 itibarıyla

Açılan sandık oranı: %90.57

Kılıçdaroğlu: %49.24
Erdoğan: %50.76 oldu.

19:19

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZA YÜKSEK TEVECCÜH DEVAM EDİYOR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik AKP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Millet iradesini ve demokratik ilkeleri içselleştirmiş olanlar bütün sürece saygı duyduğu gibi sonuca da saygı gösterecekler. Türkiye ilk defa ikinci tur seçimini deneyimledi ve bunu buraya kadar başarıyla getirdi. Açıklanan sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek teveccühün güçlü bir biçimde devam ettiğini belirtiyor. CHP Sözcüsü iki kere üst üste bir telaş içerisinde yine açıklama yaptı. Parti içinde müşahitlere verilemsi gereken dersin unsurlarını ekranlardan paylaştı. Kendi ellerindeki verileri bütün Türkiye'nin verisi gibi sunmaya çalışarak bir bulandırma çabası içine giriştiklerini görüyoruz. 'Kimse balkon konuşması yapmasın, suyu bulandırmasın' diye bir ifade kullanıyor. Bütün bu süreçte suyu bulandıran yegane açıklama 14 Mayıs gecesi CHP Genel Merkezinden, iki belediye başkanından gelmiştir. Balkon konuşması yapma geleneği bizde var ama biz millet iradesi tecelli ettikten sonra, bütün oy ortaya çıktıktan sonra bu Cumhurbaşkanımız tarafından yıllardır her seçimde sürdürülen güçlü bir gelenek olarak devam etmektedir. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun. Sandıklar açılıyor, ekranlardan hep beraber görüyoruz. Biz son oy sayılıp da karar ortaya çıkana, tablo şekillenene kadar oyumuz şudur, aldığımız netice budur demeyen, bunu saygıyla bekleyen bir siyasi geleneğe sahibiz." dedi. (HABER MERKEZİ)

19:15

KAFTANCIOĞLU: SANDIK GÖREVLİLERİMİZ KOCAMAN BİR TEŞEKKÜRÜ HAKEDİYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandık başında görev yapanlara teşekkür etti. Kaftancıoğlu'nun Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ekran başlarında değil sandık başlarında an be an sonucu takip eden hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerimiz, müşahit ve avukatlarımız kocaman bir teşekkürü hak ediyor. #Yaparsınİstanbul demiştik yapıyorsun İstanbul:)" ifadelerine yer verdi.

18:59

ÖZTRAK: HER İKİ KİŞİDEN BİRİNİN OYUNU ALMIŞ GÖZÜKÜYORUZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezin'de yaptığı açıklamada "Algı operasyonu yine sahneye konuldu. Sahibinin sesi ajansa ait ortada uçuşan rakamlar önce çok yüksek açıklandı, şimdi bu rakamlar hızla değişiyor. Bizim sistemlerimiz çalışıyor. Bize ulaşan sonuçlara göre nefes nefese bir yarış var. İpi göğüsleyebilmemiz için sandık başındaki görevlilere bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceğiz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacağız. Birleştirme tutanaklarını takip edeceğiz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştırcağız. Bu işlemler bitene kadar görevimizin başından ayrılmayacğaız. Bir daha tekrar ediyorum. Balkon konuşmalarıyla kimse suyu bulandırmaya kalkışmasın. Anbean doğru bilgileri bizden almaya devam edin. Şu an itibarıyla her iki kişiden birinin oyunu almış görünüyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

18:55

İKİ ADAY SANDIKLARINDA ÖNDE ÇIKTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı sandıktan, Erdoğan'a 213, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 134 oy çıktı, 4 oy geçersiz sayıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy verdiği sandıkta Kılıçdaroğlu 224 oy alırken sandıktan Erdoğan'a 90 oy çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu farkla birinci çıktı. Sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu'na 233, Recep Tayyip Erdoğan'a 59 oy çıktı.

 

18:52

YSK BAŞKANI: YÜZDE 25 VERİ AKIŞI OLMUŞTUR

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı basın açıklamasında "İlçe ve il seçim kurullarından şu ana kadar yüzde 25 oranında veri akışı olmuştur. Veriler, siyasi parti temsilcileriyle paylaşılmaktadır. YSK'nin geçici sonuçları açıklanana kadar kamuoyunun beklemesini rica ederiz. Veri akışında şu anda herhangi bir problem yoktur." dedi.

18:49

AÇILAN SANDIK ORANI: 73,45

Saat 18.42 itibarıyla Türkiye genelinde açılan sandık oranı: % 73,45

Katılım Oranı: % 84,9

Kemal Kılıçdaroğlu: % 50,81 (20 milyon 85 bin 599 oy)

Recep Tayyip Erdoğan: % 49,19 (19 milyon 444 bin 37 oy)

18:30

KILIÇDAROĞLU, YÜZDE 51,12 İLE ÖNDE

Cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan ilk sonuçlara göre

Saat 18:24 itibarıyla Türkiye genelinde açılan sandık oranı: % 51,85

Kemal Kılıçdaroğlu: % 51,12
Recep Tayyip Erdoğan: % 48,88

(HABER MERKEZİ)

18:18

YSK BAŞKANI: 18.15 İTİBARIYLA VERİ GİRİŞİNE İZİN VERİLDİ

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Öncelikle YSK'nin koymuş olduğu kurallara değerli basın mensuplarının uymasını özellikle rica ediyoruz. Şu an için YSK herhangi bir açıkklama yapmadan veri paylaşılmasının hoş olmadığını belirtmek isterim. YSK az önceki beyanatımızda belirttiğimiz gibi yayın yasağının ne zaman kalkacağı konusunda toplanmıştı. Saat 18.15 itibarıyla veri girişine izin verilmiştir." açıklaması yaptı.

 

18:14

YEŞİL SOL PARTİ: SANDIKLARI TERK ETMİYORUZ

Yeliş Sol Parti yaptığı çağrıda, "Sandığa giden oyunu veren halkımıza sonsuz teşekkürler. Şimdi sıra verdiğimiz oyları korumakta. Bütün halkımıza ve müşahitlerimize çağrımızdır: Sandıkları terk etmiyoruz, oyumuza sahip çıkıyoruz, ıslak imzalı tutanakları partimize ulaştırıyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

18:11

AKŞENER: SON ANA KADAR SANDIK BAŞINDA KALIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sandıkların başından ayrılmama çağrısı yaptı. Akşener, "Son ana kadar sandıkların başında kalın" dedi. (HABER MERKEZİ)

18:09

BAZI KANALLAR YAYIN YASAĞINA UYMADI

TVNET, Yeni Şafak ve TV100, yayın yasağı bitmeden veri paylaşmaya başladı. (HABER MERKEZİ)

18:02

ERDOĞAN: SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından "Sabahın erken saatlerinden beri sandıklarda fedakârca görev yapan her bir dava arkadaşıma teşekkür ediyorum. Sonuçlar kesinleşinceye kadar tüm kardeşlerimi sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Şimdi, milletimizin başımız üzerine olan iradesini son ana kadar koruma vakti!" paylaşımı yaptı.

(HABER MERKEZİ) 

17:58

MERVE DİZDAR OYUNU KULLANDI

76'ncı Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncuö ödülüne layık görülen Merve Dizdar Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için oyunu Kadıköy Lisesi'nde kullandı.

Fransa'da düzenlenen 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği 'Kuru Otlar Üstüne' filminde rol alan Merve Dizdar, "En İyi Kadın Oyuncu"  ödülünün sahibi oldu. Dizdar, ödülünü aldıktan sonra uçakla İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde oy kullanmak için saat 16.40 sıralarında Kadıköy Lisesi'ne gelen Dizdar'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1080 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Dizdar, "Uçaktan indim ve buraya geldim direkt. Ülkemiz için hayırlısı olsun. Şimdi oyumu kullandım herhalde süre de bitmek üzere, son 15 dakika, oyunu kullanmayan herkesi bekliyoruz. Zaten herkes kullanmıştır diye düşünüyorum. Ülkeme böyle bir ödülle gelmek çok büyük gurur verici, çok mutluyum. Çok önemli duygular içerisindeyim, benim için böyle şeyler çok önemli, heyecandan konuşamıyorum bile, çok teşekkür ederim" dedi. (DHA)

17:48

RTÜK BAŞKANINDAN SEÇİM YASAĞI AÇIKLAMASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasaklarıyla ilgili açıklamasında "Kıymetli yayıncı dostlarımız; İlk turda olduğu gibi ikinci turda da medya mensuplarımızdan yayın yasakları noktasında azami dikkat bekliyoruz. YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21.00'den önce verilmesi seçim yasakları kapsamındadır. YSK'nın bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur." dedi.

(HABER MERKEZİ)

17:39

ÖZTRAK: YAPACAĞIMIZ AÇIKLAMAYI BEKLEYİN

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın açıklamasında konuştu. Öztrak, "Sandık başında görevli arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, üstün bir sorumluluk anlayışıyla görevlerini sürdürüyorlar. Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemiyle sonuçları takip ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız. Sadece iki adayı oyladığımız için sonuçlar bu akşam hızla belli olacak. Tüm yetkilileri sağduyulu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Milletimiz, saat 19:00’da yapacağımız açıklamayı beklesin" diye konuştu. 

Öztrak devamında şu ifadelere yer verdi: "Sandık görevlilerimize ve müşahit arkadaşlarımıza görevlerini hatırlatmak istiyorum. Sayım sırasında yapılabilecek tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kurullarına güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız. Birleştirme tutanakların takip edeceksiniz ve ıslak imzalı tutanakları genel merkezimize hızla ulaştıracaksınız. Bu işlemler bitene kadar görevinizin başından ayrılmayacaksınız.

Devletin resmi ajansı tarafından açıklanan ilk sonuçların nasıl manipüle edildiğini ve ne kadar hızlı değiştiğini bu seçimin ilk turu dahil bütün seçimlerde gördük. Tekrar ediyorum, görevinizin başından ayrılmayacaksınız.

Ayrıca net bir uyarıda bulunuyoruz. Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz saat 19.00'da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin.

Birleşe birleşe bugüne geldik. Bugün hep birlikte kazanacağız. Demokrasi kazanacak. Yandaşımın değil vatandaşımın refahı diyenler kazanacak. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu ülkeye yeniden baharları getireceğiz."

17:17

YSK BAŞKANI: OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR

YSK Başkanı Ahmet Yener, "İkinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Kurulumuza gelen itirazlar değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir." dedi. 

17:09

CİZRE’DE OKUL BAHÇESİNDEKİ YURTTAŞLARA GAZ VE PLASTİK MERMİ SIKILDI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde polisler, Metin Bostancıoğlu İlkokulu'nda okul bahçesinde bekleyen yurttaşlara gaz bombası ve plastik mermi sıkarak, zorla bahçeden dışarıya çıkardı. Yurttaşlar, duruma tepki gösterdi.

(MA)

17:04

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi sona erdi. Seçimin ikinci turu için oy sayımına başlandı.

17:03

EMEP: SANDIKLARI TERK ETMİYORUZ

Emek Partisi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yurttaşlara "Sandıkları terk etmiyoruz" diye seslendi.

Paylaşımda "Bütün eşitsiz koşullara, yalan ve hilelere rağmen başaracağız. Yaşadıklarımızı unutmayalım. Sandıklarımıza, oylarımıza, geleceğimize sahip çıkalım!  #SandıklarıTerketmiyoruz" ifadeleri yer aldı.

16:57

KAFTANCIOĞLU: YAPARSIN İSTANBUL

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı:

"Sevgili İstanbullu hemşehrilerim; bu seçim, sonuçlarını televizyon ekranları başında değil oy verdiğin okulun sandıklarının başında takip edeceğin seçim.
Unutma, bu senin yasal hakkın.
Ve biliyorum sen #Yaparsınİstanbul"

16:52

CANAN KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMA YAPIYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yapıyor.

16:47

OY KULLANIRKEN ZAFER İŞARETİ YAPAN FATİH PORTAKAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy kullandığı zarfı sandığa atarken "zafer işareti" yapıp fotoğraf çektiren Gazeteci Fatih Portakal ve Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

AKP adına suç duyurusunda bulunan avukat Arif Yeğen, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Fatih Portakal'ın, Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra zarfı sandığa atarken "zafer işareti" ile fotoğraf çektirmesinin, Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D'nin de aynı işareti yapıp poz vermesinin seçim kanununa aykırı olduğunu iddia etti.

Dilekçede, bahse konu işaretin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 135 sayılı genelgesine aykırı olduğunu savunan Yeğen, sunucu Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına da dilekçe veren Yeğen, Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D'nin seçimdeki görevinden azledilmesini talep etti. (AA)

 

16:37

OY KULLANDIKTAN SONRA KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

Niğde'nin Güllüce köyünde yaşayan Recep Kahramaner, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci oylaması için oy kullandıktan sonra okuldan çıktı. Eve dönüş yolunda fenalaşan Kahramaner, yere düştü. Çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Kahramaner hayatını kaybetti. (DHA)

16:31

FERİT ŞENYAŞAR'IN ARALARINDA OLDUĞU HEYETE SALDIRI

Urfa’nın Haliliye ilçesinde bir grup, Ferit Şenyaşar'ın da aralarında olduğu heyete taş ve sopalarla saldırdı.
Urfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde müşahitlerinin oy kullanmasına izin verilmediği bilgisi üzerine mahalleye gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) heyeti, burada bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına maruz kaldı. Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, HDP İl Eşbaşkanları Ahmet Atış ve Garibe Yeşil, DBP İl Eşbaşkanı Vahit Akgün, Urfa Barosu avukatlarının da aralarında olduğu partili heyet, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
Bazı araçların camları kırıldı. Ferit Şenyaşar darbedilirken, haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirinin kamerası parçalandı. Saldırının halen devam ettiği öğrenildi.
Saldırının olduğu bölgeden uzaklaşmayı başarabilen bazı partililer, saldırının yaşandığı bölgeden silah seslerinin geldiği bilgisini paylaştı. (MA)

16:27

AKP'Lİ KEÇİÖREN BELEDİYESİ, SEÇİM YASAKLARINA UYMADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından dün saat 18.00 itibariyle başlayan ve 24 saat sürecek olan seçim yasaklarına rağmen Keçiören Belediyesi, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın afişlerini sökmedi.
Erdoğan'ın seçim afişleri Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Bağlum semtinde, AKP'li Keçiören Belediyesi'ne ait billboardlardan indirilmedi. (MA)

16:23

CANNES'DA ÖDÜL ALAN MERVE DİZDAR YURDA DÖNDÜ: HEMEN OYUMU KULLANMAYA GİDİYORUM

Fransa'da düzenlenen 76'ncı Cannes Film Festivali'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar Türkiye'ye döndü. 
Nice'den İstanbul Havalimanı'na gelen oyuncu Merve Dizdar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'ye böyle bir ödül kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Dizdar, "Herkes çok mutlu oldu bu benim için çok daha önemli. Onlar çok daha mutlu olduğu için ben daha mutlu oluyorum. İnsanın ülkesine böyle bir ödülle gelmesi çok büyük bir gurur. İlk defa böyle çok önemli şeyler hissediyorum" dedi. 

 

En iyi kadın oyuncu ödülüne hak kazandığı için çok şaşırdığını ifade eden Dizdar, "Nuri Bilge Ceylan zaten çok büyük bir yönetmen. O her zaman Dünya'da da çok önemli bir yönetmen. Çok önemli oyuncular vardı orada yarıştığım. Çünkü, çok çok iyi oyuncular vardı. O yüzden tek bir duygu değil, birkaç duyguyu yaşadığım için çok şaşırdım. Ama sonra kendime geldim. Çok önemli oyuncular vardı. Hepsi filmi çok beğendi. Nuri Bilge Ceylan'ı zaten çok iyi tanıyorlar. Çok iyi yorumlar aldım. Yoldan geldim çok yorgunum o yüzden odaklanamıyorum. Şu an oyumu kullanmaya gidiyorum. Şimdi hemen hızlıca oyumu kullanacağım" diye konuştu. (DHA)

16:16

SEÇMENE VERİLEN ZARFTAN ERDOĞAN MÜHÜRLÜ PUSULA ÇIKTI

İzmir'de Konak Eşrefpaşa Mahallesi'nde 80. Yıl İlköğretim Okulu'nda 2146 Nolu sandıkta oy kullanmaya giden vatandaşa verilen zarfın içinden Tayyip Erdoğan'a "evet" mührü basılmış pusula çıktı. Pusula ile ilgili tutanak tutulurken sandıkta oy kullanımı bir süre durduruldu.
Karabağlar Aydınoğlu Mehmet Bey İlköğretim Okulu 1394 Nolu sandıkta da oy pusulaları, Erdoğan tercihli olarak çıktı. Burada da olayla ilgili tutanak tutuldu. (MA)

16:11

YATAĞA BAĞLI HASTA, BATTANİYE İLE OY KULLANMAYA GETİRİLDİ

Kocaeli İzmit’te seyyar sandık ve sedye talebi karşılanmayan yatağa bağlı hasta Ünal Özeren yakınlarının ve okulda bulunan vatandaşların yardımıyla battaniye içinde oy kullanmaya getirildi.

16:06

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu, Ankara'da Çankaya Lisesi'nde 1048 numaralı sandıkta oy kullandı. Karamollaoğlu, "Oldukça sakin bir gün. Geçen seferki kadar yoğunluk yok. Anlaşılan biraz daha hızlı oy veriliyor. İnşallah hayırlı olur. Milletimiz kararını bugün vermiş olacak. İnşallah bu akşam da Cumhurbaşkanımızın kim olacağını öğreneceğiz. Ümit ediyorum ki ülkemizin her yerinde bu kadar sakin, bu kadar güzel bir ortamda vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlardır. Ben 'hayırlı olsun' diyorum tekrar. Herkese de teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. (DHA)

15:54

OY SANDIĞI MUHTARIN EVİNE KURULDU

Urfa Siverek’e bağlı Kavaklıdere Mahallesinde 1364 nolu sandık, muhtarın evine kuruldu. Bu duruma tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Türkiye’nin gündeminde olan Şanlıurfa Siverek Kavaklıdere Köyü 1364 numaralı sandığın başındayız. Köyde oy kullanacak başka bir yer olmaması nedeniyle sandık muhtarın evinin önüne kurulmuş. Biz, tutanağımızı tuttuk, bir gözlemci yerleştirdik ve sandık güvenliğini sağladık" notuyla video paylaştı.

KAYMAKAMLIK’TAN “KAMUYA AİT YER YOK” AÇIKLAMASI

Siverek Kaymakamlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise son 4 seçimde aynı yerde sandık kurulduğu öne sürülerek şöyle denildi: "İlçemiz Kavaklıdere Mahallesinde 1306 nolu sandık ile ilgili, ilçe seçim kurulu tarafından mahallede ortak kamusal bir bina olmayışı sebebiyle bağımsız bir girişe ayrıca bütün mahalle için ortak ulaşabilir bir yer olması nedeniyle seçim yeri olarak belirlenmiştir. Son 4 seçimdir aynı yerde oy kullanılmakta olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Oy kullanma işlemi sorunsuz devam etmektedir.” (DHA)

15:42

3 POLİS, 142 BELGESİNİ VERMEDEN OY KULLANDI

Ankara Altındağ Aydınlıkevler İnönü Lisesi’nde başka bölgelerde görevli olduğunu iddia eden 3 polis, 1054, 1057 ve 1053 nolu sandıklarda oy kullanarak, 142 belgelerini teslim etmedi. Sandık kurulları bu usulsüzlük üzerine polisler hakkında tutanak tuttu. (MA)

142 BELEGESİ NEDİR?

Seçim günü görevlendirilen bina sorumlusu, kolluk güçleri, ulaşım görevlileri gibi kişilere oy kullanmaları için verilen belge "142 nolu belge" olarak adlandırılıyor. Seçmen listesinde adı olmadığı halde görevli kişiler 142 nolu belgeyle oy kullanabiliyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor, 142 nolu belge, oy kullanımıyla beraber kesinlikle sandık kuruluna teslim edilmesi gerekiyor. 

15:34

KILIÇDAROĞLU'NDAN "ÜŞENME, OYUNU KULLAN" ÇAĞRISI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "sandığa git" çağrısı yaptı:

"Hala oy kullanmamış kardeşim, sandığa git, üşenme, oyunu kullan. Geleceğin yürüyüş mesafesi kadar yakın".

15:19

SINIR KÖYÜNDE TOPLU OY İDDİASI: AVUKAT VE VEKİLE SALDIRI

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Samanlı köyünde toplu oy kullanıldığı iddia edildi. Yeşil Sol Parti Hakkaru Milletvekili Onur Düşünmez, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Hakkari Barosu avukatları, bunun üzerine köye gitti. AKP ve Yeniden Refah Partiler ile korucular, vekil ile avukatlara saldırdı.

Yaşanan saldırıyı kayıt altına alan ÖHD Hakkari Şubesi Eş Başkanı Cevahir Ağrali, AKP'liler ve Yeniden Refah Partisi Derecik İlçe Başkanı Reşit Ekinci tarafından engellendi. ÖHD'li Ağrali, olaya dair şunları aktardı: "Toplu oy kullanımına dair emareler vardı. Bunun üzerine sandık kurulu ve başkanına durumu aktardık. Durumdan haberdar olduğumuzu gören AKP'li ve Refah Partililer, kargaşa çıkararak bizi dışarı çıkartmak istediler. Bu sırada kolluk içeri girip olayı yatıştırmak isterken, dışarıda da iki grup arasında arbede yaşandı. Korucular silahlarla havaya ateş açmaya başladı."

(MA)

15:16

ŞİDDET GÖREN KADINLAR KAPALI ADRES BİLGİLERİYLE OY KULLANDI

Erkek şiddetine maruz bırakılan ve uzaklaştırma kararı aldıran kadınlar, kapalı adres bilgileriyle oy kullandı.

Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için engelli, hasta, genç, kadın ve her kesim okullara akın ediyor. Erkek şiddetine maruz bırakılan ve uzaklaştırma kararı aldıran kadınlar ise, bir kez daha kapalı adres bilgileriyle oylarını kullanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’nın 19 Mart tarihli 2023/176 numaralı kararı kapsamında kapalı adres ile oy kullanan kadınların, listedeki bilgilerinde adres yerleri kapalı olarak boş bırakıldı.

Verilerde, şiddette maruz bırakılan ve uzaklaştırma kararı aldıran kadınların sayısının oldukça yüksek olduğu açığa çıktı. Yalnızca İstanbul’un 1’inci Bölgesi’ndeki Kadıköy ilçesine bağlı Koşuyolu semtinde, toplam 331 kadın kapalı adresle oy kullandı. (MA)

15:06

ANTEP MİLLETVEKİLİ SEVDA KARACA: CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATMAK İÇİN SANDIĞA

Emek Partisi (EMEP) GYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, oyunu kullandı. Sandık başından bir video ile yurttaşlara seslenen Karaca, paylaşımında "Emek ve özgürlük, barış ve demokrasi mücadelemiz baki, tüm yurttaşlarımızı bu mücadeleye nefes aralıkları açmak, cehennemin kapılarını hep birlikte kapatmak için sandığa gitmeye, oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Biz kazanacağız, emek, özgürlük, barış ve demokrasi kazanacak" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

14:36

CHP'Lİ TANAL DA SALDIRIYA UĞRADI

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da Urfa’da saldırıya uğradığını duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Tanal, “İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, görevli olduğu Şanlıurfa Eyyübiye Karaali Mahallesi’nde usulsüz oy kullanımına karşı çıktığı için bir grubun saldırısına uğradı. Şu an Karaali’de bekliyoruz. Bana yönelik de saldırı oldu. Burada devlet zafiyeti var! Tehditlere, saldırılara boyun eğmeyeceğiz, sandıkları koruyacağız! Biz haklıyız, biz kazanacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

14:29

SİNAN OĞAN: HER TÜRLÜ LİNÇLEME KAMPANYASINI KINIYORUM

Birinci turda ATA İttifakının adayı iken ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan Ankara'da oyunu kullandı.

Seçimin istikrar getireceğini savunan Oğan, Erdoğan'ı destekleme kararının ardından lince maruz kaldığını da öne sürdü. "Her türlü linçleme kampanyasını kınıyorum" diyen Oğan, "Bir kez daha burada Sayın Meral Akşener'e yapılan bu linç kampanyasını kınadığımı, Sayın Muharrem İnce'nin seçimden çekilmesine vesile olan linç kampanyasını kınadığımı, depremzedeler farklı tercihte bulundu diye depremzedeleri dahi linçlemeye cüret edenleri kınadığımı ve bize dönük, aileme dönük yapılan her türlü linçleme kampanyasını kınadığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Oğan'ın Erdoğan'ı desteği konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından şantaj edildiği iddiaları ortaya atılmıştı. Oğan, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Bu Azerbaycan Cumhurbaşkanı'na atılmış alçakça bir iftiradır" dedi ve iki ülkenin birbirinin içişlerine karışmadığını savundu. Oğan bu konuda, "Türkiye'de Azerbaycan'a dönük bir lobi faaliyetine girişilmesi ancak ve ancak Ermeni lobistlerinin işine yarayacak bir politikadır. Herkes buradan dersini çıkarsın" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

13:59

İKİNCİ TURDA SANDIKLARDA SALDIRILAR, USULSÜZLÜKLER VE ENGELLEME GİRİŞİMLERİ

Türkiye’de milyonlarca seçmen, ülkede ilk kez gerçekleşen ikinci turda cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işlemi sürerken yurdun dört bir yanından sandıklarda saldırılar, usulsüzlükler ve engelleme girişimi haberleri geldi.

Sandık başlarından usulsüzlük gelişmelerini ilgili haberimizden takip edebilirsiniz.

13:53

AGİT'TEN SEÇİM GÖZLEMİ

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (DKİHB) Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Jan Petersen, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci oylamasına ilişkin Ankara'da gözlem yaptı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Petersen, gözlemleri devam ettiği için sonuca ilişkin net bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Petersen, "Ülkenin dört bir yanına yayılmış 18 takımımız var. Onların bize raporlarını sunması gerekiyor, bu raporları inceledikten sonra konuşabiliriz. Yarın basın toplantımızda bulgulara ilişkin detaylara ulaşabilirsiniz. Birinci turda da buradaydık. Şu an da buradayız. Sadece bir sandıkta gözlemde bulundum. Bütün takımlardan gelen gözlemlerimizi toplayıp, analiz edip inceledikten sonra tam bir resim ortaya çıkıyor" dedi. Petersen yarın bir basın açıklaması yapacaklarını daha sonra ise bir rapor sunacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

13:43

PAYLAŞIMLARLA İLGİLİ 5 GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin “provokatif ve manipülasyon içerdiği” iddiasıyla sosyal medyada paylaşım yapan 5 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Başsavcılığı, “Sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak şekilde kamu düzenini ve barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşarak alenen yayan, provokatif ve manipülasyon içeren paylaşımlar yapan hesaplar incelemeye alndı” açıklaması yapıldı. AA’nın haberine göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün, paylaşımları yapan diğer hesapların kimlik tespiti için çalışmalara devam ettiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

13:34

AHMET DAVUTOĞLU: SANDIKLARA GÖLGE DÜŞMEMELİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turu için oy kullandı. Eyüpsultan’da bulunan Göktürk Nejat Sabuncu İlkokulu’nda eşi Sare Davutoğlu ile oy kullanan Ahmet Davutoğlu, oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Davutoğlu, “Her şeyden önce bir kez daha ülkemiz için demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İkinci turu ilk kez tecrübe ediyoruz. Halkımızın bütün Türkiye sathında siyasi iradesini yansıtmak üzere barışçıl bir ortamda sandığa gitmesi demokrasimizin olgunluğunu gösteriyor. İlk turda herhangi bir gerilim, herhangi bir olumsuzluk olmamıştı. Ancak bugün gelen bazı haberler gerçekten hepimizi üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker'e yönelik olarak söz konusu olan darp ve saldırı herkes tarafından kınanmalı. Hangi siyasi görüşten ne olursa olsun hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımızın seçim sürecini takip etme ve burada bir usulsüzlük varsa bu usulsüzlükle ilgili görüş beyan etme ve yetkiliyse müdahale etme hakkı vardır. O bakımdan Sayın Şeker'e yönelik olarak Şanlıurfa'da gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Davutoğlu, “Bazı yerlerde toplu oy kullanımına dönük olarak halkımıza baskı yapıldığı yönünde raporlar geliyor. Bu tür uygulamaların seçim kurulu tarafından da ciddiyetle ele alınması gerekir. Türkiye'de kazanan ve kaybeden kim olursa olsun kazanan demokrasi olması lazım. Hiçbir şekilde sandıklara gölge düşmemeli. Halkımız siyasi iradesini yansıtmalı. Bu bakımdan ikinci tur seçimlerinin hiçbir gerilime yol açmadan tamamlanması en büyük dileğimiz. Hepimizin arzusu bu seçimlerin Türkiye'de yeni bir başlangıcın yeni bir siyasi kültürün oluşmasına zemin teşkil etmesidir. Tekrar hayırlı olsun diliyorum. Buradan ben de oyumu kullandıktan sonra Ankara'ya intikal edeceğim. Ankara'da genel merkezimizi de takip edeceğiz. Tabii altı siyasi lider arasında da sürekli bir temas var. Gerekli görüldüğü anda da bir araya geleceğiz. Tekrar hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

(DHA)

13:21

MUHARREM İNCE: KİMİN NEREDE YANLIŞ, NEREDE DOĞRU YAPTIĞINI ANLATACAĞIM

14 Mayıs'ta yapılan ilk tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte Çankaya ilçesindeki Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde 4617 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Basın mensuplarına açıklama yapan İnce, seçim devam ederken herhangi bir siyasi açıklama yapmanın doğru olmadığını belirterek, "Köyüme dinlenmeye gidiyorum, torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmemi birkaç gün sonra yapacağım. Cumhuriyetimiz boyunca ilk kez farklı bir seçim yaşıyoruz, seçim ikinci tura kaldı. Buna alışacağız artık. Seçimin ikinci tura kalacağını her zaman anlatmaya çalıştım. Kimin nerede yanlış, nerede doğru yaptığını birkaç gün sonra yapacağım basın toplantısında anlatacağım. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

(DHA)

13:11

KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI: ÖZGÜRLÜĞÜN VE DEMOKRASİNİN GELMESİ İÇİN BÜTÜN VATANDAŞLARIMI SANDIĞA DAVET EDİYORUM

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oyunu kullandı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için, bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum. Oylarını kullansınlar, oylarını kullandıktan sonra da sandığa sahip çıksınlar. Çünkü bu seçim, çok zor koşullarda gerçekleşen bir seçimdir. Her türlü karalama, her türlü iftira yapıldı ama ben halkın sağduyusuna güveniyorum ve mutlaka bu ülkeye demokrasi gelecek, özgürlük gelecek, insanlar huzur içinde bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında gezebilecekler ve siyasetçileri de özgürce eleştirebilecekler. Sandığa gidip oyunu kullanan ve oyunun hakkını arayan bütün vatandaşlara buradan yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum."

(AA)

13:06

ERDOĞAN: ÇOK SERİ BİR ŞEKİLDE BUGÜNKÜ OYLAMA DA BİTECEKTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oyunu Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Sandığa "hayırlı olsun" diyerek zarfı atan Erdoğan imza işleminin ardından açıklamalarda bulundu.  

Erdoğan, "Türk demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum, 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. Şimdi ikinci turu da 28 Mayıs'ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabi burada partiler yok, bir metre boyunda bir oy pusulası yok. Sadece iki aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde inşallah bugünkü oylama da bitecektir. Türk demokrasi hayatının Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz bir vaka ve bu dünya tarihinde böyle yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen ülke yok. Ama Türkiye, yüzde 90'a varan bir katılımla demokratik bir mücadelesini en güzel şekilde verdi ve bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan, varmadan gerçekleşmesini de özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

12:48

SOL PARTİLİ MÜŞAHİTLER, POLİS ELİYLE SANDIKTAN UZAKLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI

Ankara'da Kütükçü Alibey Ortaokulu'nda SOL Parti'li müşahitler polis müdahalesi ile engellenmeye çalışıldı. SOL Parti'den yapılan açıklamaya göre; itirazlar sonucu müşahitler görevlerinin başına geri döndü.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Ankara Seyranbağları Kütükçü Alibey Ortaokulu'nda sandık kurulu başkanı müşahit bulunamaz gerekçesiyle  SOL Parti’li müşahitleri polis eliyle şiddet uygulayarak uzaklaştırdı. İtirazlarla sandıktaki müşahitlerimiz görevini yapıyor.” (HABER MERKEZİ)

12:40

SANCAR: HERKES SANDIĞA GİTSİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara Çankaya'daki Ayten Şaban Diri İlkokulu’nda eşi Ceren Sancar ile birlikte oyunu kullandı. Sancar, oy kullandıktan sonra okul bahçesinde açıklama yaptı.

Mutlaka sandığa gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Sancar, “Herkes sandığa gitsin, mutlaka oyunu kullansın çünkü bu sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Türkiye’nin geleceğini oyluyoruz. Aydınlık geleceğe vesile olacağına, yol açacağına inanıyorum. Oy kullanmak yetmiyor. Oyunu kullanmak en az oy kullanmak gibi önemli. Seçmenlerin de birer sandık görevlisi gibi davranmasını bekliyoruz. Seçmenlerin oylarını, iradesini korumak için son ana kadar görevini yerine getirmesi gerekiyor. Yarın başka bir güne uyanacağız. Yeni bir başlangıca açılan yolu hep birlikte yürümeye başlayacağız” dedi.

(Ankara/MA)

12:35

CİZRE’DE OKUL BAHÇESİNDE PLAKASIZ ARAÇ!

Cizre’de oy kullanılan bir lisenin bahçesinde plakasız bir pikap görüldü. Yeşil Sol Partililerin itirazı üzerine araç okul bahçesinden çıkarıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Cizre Spor Lisesi’nin bahçesinde plakası olmayan bir pikap tespit edildi. Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal ve HDP ilçe yöneticilerinin itirazına rağmen polisler “görevlilerin” diyerek aracı okul bahçesinden çıkarmadı. Durumun Şırnak Barosu’na bildirilmesi üzerine okula giden avukatlar, polis amirleriyle görüşerek, aracın çıkarılmaması durumunda tutanak tutacaklarını belirtti. Bunun üzerine araç okul bahçesinden çıkarıldı.

Bahçeden çıkan aracın nereye görüldüğü öğrenilemezken, HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri, yurttaşları plakasız araçlar noktasında uyarıp, okul sorumlularına bildirmesini istedi.

(MA)

12:23

BURSA’DA AKP’LİLER SANDIK MÜŞAHİDİNE SALDIRDI

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde yaşlı bir kadınla oy kabinine bir başka kişi daha girdi. Durumun yasak olduğunu bildiren müşahite saldırı gerçekleştirildi. Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde oy kullanma sırasında AKP’liler bir müşahite saldırdı.

AKP’li müşahit yaşlı olduğu gerekçesiyle kabine giren bir yurttaşın yanında başka birinin de girmesini istedi. Buna itiraz eden Türkiye Gönüllüleri müşahiti, oy kullanmaya giren bir yurttaşın yanında başka birisinin bulunamayacağını söylemesi üzerine saldırıya uğradı. Sınıfa giren bir polis memuru kavgayı ayırmaya çalışsa da AKP’lilerin tehditleri sürdü.

(Bursa/EVRENSEL)

12:07

İMAMOĞLU OYUNU KULLANDI: BUNLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, oyunu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte kullandı. Okul çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu'nun söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

"Bu seçim öncesi ne yazık ki arzu ettiğimiz dille geçmedi. Bu dilin karşılığında insanlar umarız helalleşebilirler. Çok kötü iftiralarla karşı kaşıya kaldık. Bunların hiçbirisi olsun istemezdim. Benim içimi yakıyor, ben kimse hakkında yalan konuşamam, iftira atamam. Seçim sathı toplumun aynasıdır, turnusol kağıdıdır. Kimsenin oyuna müdahale edilmez ki, herkesin oyuna saygı duyulur. Keşke o toplumun talebine dönük dil kullanılsaydı. Çok helalleşeceğimiz şey var, yarından sonra bunlar konuşulacak. Ben bunların peşini bırakmayacağım.

Seçim anları değerlidir, adil bir şekilde sonuçlandığı sürece saygı duyacağız. Seçimlere bir son diye bakmamak lazım, yarın itibariyle yeni başlangıçlara sizleri uğurlarlar. Buradan hangi mesaj çıkarsa çıksın sorgulanması, ders çıkartılması gerekir. Milletimizin geleceğine en faydalı işleri nasıl yapabiliriz diye mutlaka irdeleyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun güçlü bir başlangıcı dilemekle yükümlüyüm. İnanın çok pozitif bakıyorum günümüze ve yarınımıza."

(HABER MERKEZİ)

11:43

EMEP GENEL BAŞKANI SELMA GÜRKAN: DEMOKRASİ MÜCADELESİNE KAPI ARALAMASI UMUDUYLA...

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için İzmir Menemen Egekent-2 Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Gürkan oy verme işleminin ardından şu açıklamayı yaptı: “Haksızlıklarla, hukuksuzlukla, eşitsizlikle geçen zorlu bir seçim sürecini daha geride bırakıyoruz. Seçim sonuçlarının demokrasi mücadelesine kapı aralaması umuduyla hayırlı olsun."

(HABER MERKEZİ)

11:38

HÜDA PAR BİR ÇOCUĞU MÜŞAHİT YAPTI

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır'daki bir okulda 18 yaşından küçük bir çocuğu müşahit yaptı. Mezopotamya Ajansının haberine göre, Bağlar ilçesinde Bağcılar İmam hatip Ortaokulu’nda 1075 nolu sandıkta 17 yaşında bir çocuk Hür Dava Partisi müşahidi yapıldı. Durumu fark neden Yeşiller ve Sol gelecek Partisi müşahitleri itiraz etti. İtiraz üzerine çocuk okuldan uzaklaştırıldı. Olayı okuldaki görevli hukukçular doğrularken, olaya dair tutanak tutulmadığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

11:29

KADINLARIN YERİNE OY KULLANMAK İSTEYEN ERKEKLERE KARŞI ÇIKAN CHP'Lİ ALİ ŞEKER SALDIRIYA UĞRADI

Urfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali kırsal mahallesinde kurulan sandıkları ziyaret eden önceki dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, toplu oy kullanımı tespit etti. Ali Şeker'in telefonu kırıldığı için gelişmeyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel aktardı. Şeker ve çevresindekilerin tespit ettiğine göre, mahallede bulunan erkekler kadınların nüfus cüzdanlarını getirip onların yerine oy kullanmak istedi. Bu durumun yasal olmadığını ve kadınların da sandık başına gelmesi gerektiğini belirten Şeker ve CHP’li müşahit, 20-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Burnuna darbe alan Şeker, hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen jandarma saldırgan grubu olay yerinden uzaklaştırdı.

AKÇAKALE'DE CHP'LİLERE SALDIRI

Akçakale ilçesine bağlı Yazlıca kırsal mahallesinde oy kullanımına karşı çıkan CHP’li sandık görevlileri de saldırıya uğradı. CHP Urfa İl Başkanlığı Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Ronahi Paydaş, olaya dair sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Görevli olduğumuz bölgelerden Akçakale Yazlıca kırsal mahallesindeyiz. Burada toplu oy kullanımını engellerken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık. Şu an can güvenliğimiz olmadığı için, suç duyurusu ve şikâyet için köyden ayrıldık” dedi. (HABER MERKEZİ)

11:17

PERVİN BULDAN: BİR OY ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan Metin Kölük İlkokulu’nda oyunu kullandı. Buldan’a, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İl Eş Başkanı İlknur Birol ve çok sayıda partili eşlik etti.

Oy verme işlemi ardından okul önünde kısa bir açıklama yapan Buldan, “Umuyorum ve diliyorum ki bu gün alınacak olan sonuç Türkiye’nin demokratikleşmesine, Türkiye’nin barışa, refahına ve huzuruna vesile olur. Türkiye halkları, toplumu rahat bir nefes alabilmek için büyük bir çaba sarf etti. Bugün önemli bir gün. Belki de tarihi birgün ve bu tarihi günde kaderimizin değişebileceğine olan umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Bu günde aynı umudu taşıyoruz. Bu umudun çok yüksek olduğunu da ifade etmek isterim. Bu saatten itibaren oyunu kullanmayan, sandığa gelmeyen ‘ben oyumu kullanmayacağım bir taneden bir şey çıkmaz’ diyen herkese sesleniyorum; bir oy çok şeyi değiştirir. Bir oy ülkenin kaderini değiştirir. Bir oy toplumun kaderini değiştirir. Oy yüzden herkes oyunu kullansın lütfen. Bu akşam alacağımız sonuç mutlaka bu ülkenin kaderinin değişmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

(İstanbul/MA)

11:08

ŞENYAŞARLAR OY KULLANDI: OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN, BU  ZORLU SÜREÇLERDEN ÇIKALIM

Urfa Suruç'ta 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, oy kullandı. Aile, oylarını Demokrasi Mahallesi'nde bulunan Fethi Şimşek Kız Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Emine Şenyaşar, “Oylarınıza sahip çıkın. Bu zorlu süreçlerden çıkalım. Allah’ın izniyle bir değişim olacak” dedi.

Yeşil Sol Parti Urfa Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ise, “Demokratik ve aydın bir gelecek için, adalet ve barış için oyumuzu kullandık. Halkımıza çağrımız; herkes sandığa gitsin. Oyunu kullanarak iradesine sahip çıksın” çağrısı yaptı.

(Urfa/MA)

10:58

YSK BAŞKANI YENER: SONUÇLARIN DAHA ERKEN SÜREDE SONUÇLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçime ilişkin açıklama yaptı. Yener, "Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Seçimler problemsiz devam ediyor. Sonuçların daha erken sürede sonuçlanacağını düşünmekteyiz. Saat 17.00’den sonra kurulun değerlendirmesinin ardından yayın yasağının hangi saatte kaldıracaklarını değerlendirecek" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

10:46

MERAL AKŞENER OYUNU KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul’da Beylerbeyi’ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı.

Akşener yaptığı açıklamada, "Hepimiz için özellikle gençlerin geleceği için çok önemli bir seçimde oylarımızı kullandık. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

10:32

DEMİRTAŞ'TAN ÇAĞRI: OY VERME HAKKINIZI KULLANIN LÜTFEN

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçiminin başladığı bu sabah sosyal medyadan yaptığı paylaşımla seçmene sandığa gitme çağrısı yaptı. Demirtaş, “Oy verme hakkınızı kullanın lütfen” dedi.

(HABER MERKEZİ)

10:02

KADIKÖY VE SARIYER'DE POLİS VE BEKÇİLER BELGE OLMADAN OY KULLANMAYA ÇALIŞTI

İstanbul Kadıköy'de bulunan İhsan Sungu İlkokulu'nda belgesi olmayan bir polis ve bir bekçi oy kullanmaya çalışırken müşahitler ve sandık görevlileri tarafından engellendi.

TKP müşahitlerinin verdiği bilgiye göre, sandık başkanının belgesi olmayan polis ve bekçi için oy kullanabilir demesine karşılık, olay, itiraz sonucunda YSK'ye iletildi. YSK'den karar çıkmadan oy kullandırılmayacağı bilgisi iletildi.

Sol'un haberine göre; İstanbul Sarıyer Reşitpaşa'daki Karacapaşa İlkokulu'nda da belgesi olmayıp oy kullanmak isteyen polislerin müşahitler tarafından engellendiği aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

09:58

SÜLEYMAN SOYLU OYUNU KULLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. Soylu, "Hayırlı uğurlu olur inşallah. Milletimizin tercihi başımızın üzerinedir" dedi. (HABER MERKEZİ)

09:57

ADALET BAKANI BOZDAĞ OYUNU URFA'DA KULLANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oyunu Urfa'da kullandı. Bozdağ, "Seçimin 2. turunda oyumu milletimizin geleceği için, huzur, refah, güven ve istikrarın devamı için kullandım. Hayırlı olmasını diliyorum. Gördüğüm kadarıyla Şanlıurfamızda ve ülkemizin dört bir yanında, seçimin başladığı şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Katılımın yüksek olacağını görebiliyoruz. Ben milletimizin sandığa gelerek iradesini yansıtacağını düşünüyorum. Geleceğimiz için yol gösterici olmasını diliyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

09:56

YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ AKIN: OYUM DEMOKRASİ VE DEĞİŞİMDEN YANA

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, İzmir Konak'ta bulunan Konak Cumhuriyet N.S. İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oy kullandı. Akın'a ailesi ve Yeşil Sol Parti İzmir İl Eş Sözcüsü Hüseyin Çağlar eşlik etti. Oyunu demokrasi ve değişimden yana kullandığını vurgulayan Akın, "Umarım 28 Mayıs Türkiye'de özgürlüğün, barışın ve demokrasinin geldiği bir gün olur. Biz her halükarda eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu kadar ayrıştırılmış, düşmanlaştırılmış bir siyasetin karşısında mücadelenin durmadan devam etmesinden başka bir yol yoktur. Bende bu görevi hem yerelde hem mecliste aktif bir şekilde sürdürmeye devam edeceğim" diye konuştu.

(MA)

09:42

YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ UÇAR, İSTANBUL'DA OYUNU KULLANDI

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu Sultangazi'de bulunan Gazi İlkokulu'nda kullandı. Beraberinde bazı partililerle Gazi Mahallesi'ndeki okula gelen Uçar, kayıtlı olduğu 1359 numaralı sandıkta oy verdi.

Okul çıkışında basın mensuplarına konuşan Uçar, Türkiye'nin seçimin ikinci tura kalması ile ilgili ilk deneyimi olduğunu söyledi. İlk turda oy kullanmayanları sandığa davet eden Uçar, "Türkiye'de değişimin, demokrasinin gücüne inanan bütün mücadele arkadaşlarımızdan, halklarımızdan bugün sandık başlarına giderek, demokrasiye, değişime, eşitliğe ve özgürlüğe oy kullanmalarını talep ediyorum" dedi.

Uçar, sandıklarda görevli partililere teşekkür ederek, "14 Mayıs'tan daha dikkatli olacak şekilde hem oylarımızı hem sandıklarımızı hem de geleceğimizi korumak üzere arkadaşlarımdan daha güçlü göreve sarılmalarını talep ediyorum. Bu seçimin sonuçları da tüm Türkiye halkları için eşitliğe, özgürlüğe ve demokrasiye vesile olsun" diye konuştu.

(AA)

09:14

DEPREM İLLERİNDEKİ BAZI SEÇMENLER KONTEYNERDE OY KULLANIYOR

Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerde de seçmenler sandık başında. Depremde büyük yıkıma uğrayan Maraş, Hatay, Adıyaman, Malatya gibi kentlerde seçmenlerin bir kısmı güvenli olduğu belirtilen okullarda oylarını kullanırken bir kısmı ise konteynerlere kurulan sandıklarda oy kullanıyor.

Bu illerden Malatya'da Cumhurbaşkanı seçimi için 531 bin 620 seçmen 1901 sandıkta oy kullanma işlemine başladı. YSK tarafından kentte seçmenlerin oy kullanabilmesi için bazı kurum bahçeleri, konteyner kent ve çadır kentlere sandıklar kuruldu.

(HABER MERKEZİ)

08:00

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için oy verme işlemi, ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta saat 08.00 itibarıyla başladı.

Oy verme, saat 17.00'ye kadarürecek. (HABER MERKEZİ)

07:42

OY NASIL KULLANILIR? OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Seçmenler, oylarını kullanırken aşağıda yer alan 6 adıma dikkat etmeli. İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınıza bakın

2- T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın

3- Cep telefonuyla oy kullanma kabinine girmeyin

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın

5- Oy kullandıktan sonra pusulayı zarfa koyun

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın

07:30

GÖREVLİLER, SANDIK YEMİNİ ETTİ

Seçiminin ikinci turunda sandıklarda görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabahın erken saatlerinde görev yapacakları okullara geldi. Oy verme işlemini başlatmadan önce hazırlıklarını yapan görevliler, sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.

(HABER MERKEZİ)

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE İKİNCİ TUR

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ilk turunda Resmi Gazete'de yayımlanan YSK sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88'ini almıştı. Adaylardan yüzde 50'yi geçen olmadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

Bugünkü ikinci tur seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kuruldu. Seçimde yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak.

Dün 18.00'de başlayan propaganda yasağı ise 24 saat devam edecek. Sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK'nin seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. (HABER MERKEZİ)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa