15 Mayıs 2023 23:29
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2023 23:44

CHP'li Onursal Adıgüzel görevden alındı

Seçim verilerinin girişine dair eleştirilerin ardından CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, görevden ayrıldığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Seçim süreçlerinde verilerin girişini organize eden CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevden ayrıldığını açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Adıgüzel'in Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevden alındığı iddia etti. Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i görevden aldı." dedi.

ADIGÜZEL'DEN AÇIKLAMA

Ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Onursal Adıgüzel de "Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum." ifadelerini kullandı.

Onursal Adıgüzel, seçim sonuçlarının aktarılmasında sorun yaşandığı eleştirilerine "Yanlış bir algı var, sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi." diye yanıt vermişti. Sistemsel bir sorun yaşanmadığını belirten Adıgüzel, "Benim akşam böyle bir basın açıklaması yapma gibi bir görevim olmadığı için, ekranların başında durmak zorundaydım. Çünkü siber saldırılar da alıyoruz. Bir saniye bile bir sorun yaşanmadı." ifadelerine yer vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AGİT ve AKPM'den seçim değerlendirmesi: Siyasiler hapiste, medya özgürlüğü kısıtlı, otosansür hakim

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Umutsuzluk yok. Çok defa kazandık, yine kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa