İmamoğlu ve Yavaş'tan 3. açıklama: Kılıçdaroğlu 49, Erdoğan yüzde 45 civarında

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, seçim sonuçlarında dair 3. kez ortak açıklama yaptı. Açıklamada "Aynı filmi izliyoruz. Çıkıp kazandık demelerine şaşırmayın, inanmayın" denildi.

14 Mayıs 2023 22:37
Paylaş

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, açılan seçim sandığı sonuçlarına dair ortak açıklama yaptı.

İmamoğlu, 31 Mart 2019 ve 2014 seçimlerini hatırlatarak Anadolu Ajansı verilerine güvenilmemesi gerektiğini kaydetti. İmamoğlu, "Aynı filmi izliyoruz. Çıkıp kazandık demelerine şaşırmayın, inanmayın. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan'ın oyu yüzde 45 civarında. Net! Muhalefetin tarihindeki en yüksek oya eriştiğini, iktidarın da tarihindeki en düşük oya doğru inmeye dönük olduğunu görüyoruz" dedi.

"MASKELİ İNSANLAR KENDİ SÜREÇLERİNİ İŞLETİYOR, ALDANMAYIN"

Ekrem İmamoğlu şunları kaydetti:

"Sahada ne yazık ki bir kısım kirli süreçler işletilmeye başlandı. Takip ediyoruz süreci. Şunu unutmayın: İpin ucu bizdedir. Şu anda sevinmesi gerekenler var ise onlar Millet İttifakının taraftarları olabilir. Ama onlar yine nezaketli biçimde yerlerinde süreçleri takip etmeye devam etsinler. Okul önlerindeki arkadaşlarımız sonuçları tek tek bildirmeye devam etsinler. Biz süreci anbean takip ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon oy henüz sayılmamış durumda. Bu toplam oyların yaklaşık yüzde 20'si. AA'nın bütün dezenformasyonuna… Bakın santim santim, milim milim, ekranlar var burada, görüyorum ben buradan, milim milim aşağı iniyor. Yüzde 50'nin üzerinde tutmak için gösterdikleri çaba nasıl büyük bir çaba… Hayretle izliyoruz. AA, unutmayın, bitkisel hayatta bir kurumdur. Orada kurum yok, o kurumu biz hayata kaldıracağız. Bitkisel hayatta bir kurumun arkasında maskeli insanlar kendi süreçlerini işletiyorlar, aldanmayın. Onlar aldatan insanlardır, yalancı insanlardır, bu kadar net söylüyorum. Bütün bu çabaya rağmen Erdoğan'ın oyları istikrarlı biçimde gerilemiş. İlk ekrana 60 küsur düştü, yüzde 11'e yakın oy düştü, 50'nin sınırına geldi dayandı. Bakalım ne yapacaklar. Burada istatistikçi arkadaşlarımız var. Örgütlerle görüşen arkadaşlar… Görüşüyoruz. Bunlar yüzde 85'e kadar bunu idare edebilirler. Ondan sonra küt diye bütün bariyerleri düşecek. Milleti ne yazık ki aldatmaya yönelik bir süreç."

"ÇIKIP KAZANDIK DEMELERİNE ŞAŞIRMAYIN, İNANMAYIN"

"31 Mart 2019'u hatırlayalım, 2014'ü hatırlayalım. Bu senaryoyu bize yaşattılar. Veri akışını AA'nın nasıl durdurduğunu hatırlayalım. Oyların yüzde 98'i sayılmıştı, oraya kadar işi idare ettirdiler, yüzde 2'lik kısım seçimin kaderini değiştirdi. Ne kadar önde gösterdiler kendilerini hatırlayın. Ne dedim aşağıdaki konuşmamda? Aynı filmi izliyoruz dedim. Çıkıp kazandık demelerine şaşırmayın, inanmayın."

"KILIÇDAROĞLU YÜZDE 49, ERDOĞAN YÜZDE 45 CİVARINDA"

"Bizi bütün milletimiz izlesin. Elimizdeki veriler seçimin bu şekilde sonuçlanmayacağıını bize gösteriyor. Erdoğan'ın oylarının azalacağını, açılmayan sandıklarda Millet İttifakının ve Sayın Kılıçdardaroğlu'nun oylarının yükseleceğini ne gösteriyor. Ekranımızda 4-5 tane noktadan gelen verileri analiz ederek yürüyoruz. YSK'den gelen veriler de bulunuyor. Elimizdeki bir başka veri ıslak imzalı tutanaklar. Bu kaynağa göre şu anda Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan'ın oyu yüzde 45 civarında. Net! Muhalefetin tarihindeki en yüksek oya eriştiğini, iktidarın da tarihindeki en düşük oya doğru inmeye dönük olduğunu görüyoruz. Değişim kolay değildir, sancılıdır. Sevgili kardeşlerim, sorumluluğunuza devam edin. 2 hafta 3 hafta biz o sandıkların üzerinde yattık. Lütfen hassasiyetle sürece devam edin."

"SON OY SAYILIP DA YSK'DEN LİSTE AÇIKLANANA KADAR VAZGEÇMİYORUZ"

Mansur Yavaş "Mesela Diyarbakır'da miting gibi bir kalabalık var, ellerinde çuval verilerin girmesini bekliyorlar İlçe Seçim Kurulu önünde. Ben çok ümitliyim. Açı açık söylüyorum bunu. Verilerin bu şekilde kalması sandık başındaki veya o çuvalları bekleyen insanları yıldırmaya veya işi oldubittiye getirmeye yöneliktir. Sonuna kadar bekleyeceğiz. İnşallah iyi bir sonuç alacağız veya ikinci tura kalacak. Son oy sayılıp da YSK'den liste açıklanıncaya kadar vazgeçmiyoruz" dedi.

"KUTLAMA, MEYDANLARDA TOPLANMA VS., MİLLETİMİZİ ALDATIYORSUNUZ"

İmamoğlu, "Kurgu süreçleriyle… Kutlama vs. Görüyorum bazı meydanlarda toplanmalar vs. Böyle bir şey yok. Milletimizi aldatıyorsunuz. Yapmayın bunu. Yazıktır günahtır. Görev alan herkes, Türkiye gönülleri görevlerine devam etsinler" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

YSK Başkanı Yener: Yurt içinde açılan sandık oranımız yüzde 89,97

SONRAKİ HABER

İmamoğlu ve Yavaş'tan 4. açıklama: İkinci tura kalma ihtimali yüksek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...