28 Nisan 2023 12:51

Filistinli İşçiler Sendikası: Gazze Şeridi'nde halkın yarısının günlük geliri yok

Filistinli İşçiler Sendikasının 1 Mayıs raporuna göre Gazze Şeridi'nde halkın yarısı günlük geliri olmadan yaşıyor.

Filistinli İşçiler Sendikası: Gazze Şeridi'nde halkın yarısının günlük geliri yok

Gazze'deki el-Muaskar balık pazarı | Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Gazze’deki Filistinli İşçiler Sendikası Başkanı Sami el-Amasi, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı.

“İsrail ablukası sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki işsizlik oranı yüzde 50’ye, yoksulluk oranı da yüzde 60’a yükseldi” diyen Amasi, ekonomik krizlerin yanı sıra İsrail’in tekrarlanan askeri saldırı ve ihlallerinin Gazze Şeridi’nde çeşitli alanlardaki sanayi ve imalatı olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yaklaşık 4 bin insanın doğrudan istihdam edildiği balıkçılık sektörünün Gazze Şeridi’ndeki ekonomik çıktının yüzde 15’ini oluşturduğuna işaret eden Amasi, İsrail’in bu sektörü tehlikeli bir iş alanı yapmaya çalıştığını söyledi.

İsrail güçlerinin 2022 yılından bu yana Gazze'de 66 balıkçıyı gözaltına aldığını ve bunlardan 3'ünün halen serbest bırakılmadığını aktaran Amasi, ayrıca bu süre zarfında İsrail donanmasının Filistinli balıkçılara ait 23 tekneye el koyduğunu ve 28 balıkçıyı yaraladığını belirtti.

Amasi, Gazze Şeridi’nde halkın yarısının günlük geliri olmadan hayata tutunmaya çalıştığı bilgisini paylaştı.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor. (AA)

Evrensel'i Takip Et