20 Mart 2023 15:07
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2023 16:23

İnce, Perinçek ve Oğan YSK'ye cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu

Muharrem İnce, Doğu Perinçek ve Sinan Oğan Yüksek Seçim Kurulu'na cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

İNCE: SEÇİM İKİNCİ TURA KALACAK

Başvurusunun ardından gazetecilere konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bugün oy oranımız (yüzde) 19-20’lerde. Bunu herkes biliyor. AK Parti’nin içindeki anketçiler de biliyor, CHP’nin içindeki anketçiler de. Biz bu seçim kampanyasını göreceksiniz (yüzde) 30’un üzerinde tamamlayacağız. Seçim ikinci tura kalacak. İkinci turda da yüzde 60’ın üzerinde bir oyla seçimi kazanacağım" iddiasında bulundu.

PERİNÇEK 100 BİN İMZA TOPLAYACAK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. YSK Başkanı’na gerekli evrakı teslim ettim. 100 bin imza toplayacağız ve cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimde Vatan Partisi ve onun Genel Başkanı Doğu Perinçek var. Zorluklardan korkmuyoruz, zorlukların üzerine gitmeye kararlıyız. Nasıl Ergenekon’dan çıktıysak Türk milleti olarak, kayaları dağları deldiysek yine Türkiye’nin önünde yine büyük mücadeleler, başarılar var" dedi.

Seçimin ikinci tura kalması halinde ne yapacakları sorusuna Perinçek, "Seçim ikinci tura kalırsa Doğu Perinçek ikinci tura kalacak. İkinci turda biz olacağız" cevabını verdi.

OĞAN: YARIŞTA YERİMİZİ ALMAK İSTİYORUZ

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nin oluşturduğu ATA İttifakı'nın, cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan'a, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ eşlik etti. Oğan da seçmenlerce kendisine 100 bin imza verilmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabilecek.

Başvurusunun ardından gazetecilere konuşan Sinan Oğan, "Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak, 'Bu yarışta varız' dedik. İnşallah çarşamba günü başlayacak olan imza süreci ile çok hızlı bir şekilde imzayı toplayıp, yarışta yerimizi almak istiyoruz. Seçimlerin 2'nci tura kalacağını ve 2'nci turda bu seçimleri alacağımızı düşünüyoruz. 2'nci tur için Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin iddialı bir adayı olarak sahada olacağız" diye konuştu.

ERBAKAN DA BAŞVURU YAPTI

Cumhur İttifakı'na katılım için AKP ile görüşmeler gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifaka katılım teklifine olumsuz cevap verdi. Erbakan da partisinin seçim kararını açıkladıktan sonra YSK'ye cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SGK emekçileri artan iş yükü ve düşük ücretlere karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Deprem’de hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 96’ya yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...