19 Ocak 2023 11:28

Savcılıktan Sinan Ateş açıklaması: Savcı değişmedi, bir savcı daha görevlendirildi

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına dair açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, savcının değişmediğini, ikinci bir savcı görevlendirildiğini bildirdi.

Sinan Ateş (solda) ve Devlet Bahçeli | Fotoğraf: @sinanates16/Twitter

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya dair açıklama yaptı. Açıklamada savcının değişmediği, soruşturmaya ilave bir savcı daha atandığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle, olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir. Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

MHP'Lİ KILAVUZ'UN EVİNDE GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Görevlendirilen ikinci savcının, “tetikçillik” ile suçlanan firari Eray Özyağcı’yı cinayet sonrası Ankara dışına çıkardığı iddia edilen ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş’ın ifadesini aldığı ortaya çıkmıştı. Savcının Demirbaş'ı “adli kontrol” talebiyle hâkimliğe sevk ettiği, hâkimliğin de tutuklama talep etmeyen savcının talebine paralel olarak Demirbaş’ı adli kontrolle serbest bıraktığı aktarılmıştı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

TEİS: HPV aşısında çocuklara öncelik verilmeli yaş sınırı 9-13 arasında olmalı

SONRAKİ HABER

OMEGA Motor’da sendikalaşan 18 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...