12 Ocak 2023 15:02

Özgür Özel konuşurken İçişleri Bakanlığı sitesinde Emin Şen’in görevi değiştirildi!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında konuştuğu sırada Bakanlığın sitesinde yapılan değişiklikle Emin Şen’in görevi “müşavir”likten “danışman”lığa düşürüldü. 

İçişleri Bakanlığının web sitesinden ekran görüntüleri

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in basın toplantısında, "8 bin kişilik trol ordusu"nun başında olduğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü'nün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde attığı tweetleri paylaştığını öne sürdüğü Emin Şen'in İçişleri Bakanlığı sitesindeki görevi değiştirildi.
Özgür Özel konuştuğu sırada yapılan değişiklikle Emin Şen’in görevi “müşavir”likten “danışman”lığa düşürüldü. 
İçişleri Bakanlığı'ndan yapıldığı ifade edilen açıklamada: "CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevinde bulunmamaktadır." denilmişti. Ancak Özel konuşurken İçişleri Bakanlığının web sitesinden alınan ekran görüntüsünde Emin Şen için “Bakan Müşaviri” ifadesi kullanılıyor ve “4 Ekim 2016'da İçişleri Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevine atandı” bilgisine yer veriliyor. 

ÖZEL, BAKANLIĞIN "EMİN ŞEN DEVLET MEMURU, MÜŞAVİR DEĞİL" AÇIKLAMASINA YANIT VERDİ

İçişleri Bakanlığının açıklaması Özgür Özel'e soruldu. Özel şu yanıtı verdi:

"İçişleri Bakanlığının sayfasında göreve başladığı tarih yazıyor. Şu an sitesinde var. Kendisi şirketi kurmuş ve halen yöneticisi. İçişleri Bakanlığının müşaviri. Şimdi Süleyman Soylu ne yapar? Mümkün olduğu kadar geriye dönük istifa dilekçesi çıkarırlar. YÖK'e 15'inci üyeyi atadılar. Diyelim istifa etti bir ay önce iki ay önce. İnternet sitemizi güncellemedik diyecekler. Aynı YÖK'te yaptıkları gibi. Devlet Memurları Kanunu, bakan müşaviri, devlet memuru gibi değerlendirilir diyor. Biz devlet memuru demedik. Olsa devlet memuru deriz. Kendisi de bakan müşaviri olduğunu yazıyor, öyle çalışıyor. Bakan Müşaviri ünvanı verip, resmi siteye koyup, bakan müşaviri maaşı vermek yerine başka çözüm buldularsa bu sadece muazzaya işaret eder. Çünkü kendisi resmi sitede bakan müşaviri." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Burdur'da arkeolojik sit alanı 7 yılda adım adım yağmalandı!

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası rezervleri 126 milyar dolara geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...