14 Ekim 2022 21:08

Kılıçdaroğlu: Seçim güvenliği konusunda hiçbir endişeniz olmasın

ABD ziyaretinde gençlerle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir endişeniz olmasın. Şu anda bir dijital ortamda hiçbir kurumun sahip olmadığı bilgilere sahibiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun twitter hesabından paylaştığı videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğine ilişkin "Hiçbir endişeniz olmasın. Şu anda bir dijital ortamda hiçbir kurumun sahip olmadığı bilgilere sahibiz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'deki temasları kapsamında başkent Washington'da ABD'de yaşayan öğrencilerle bir araya geldi.

Liyakat vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Bizim ilk yapacağımız iş, KPSS sonrası sözlü sınavları kaldırmak. Sözlü zorunlu olmadıkça belli alanlarda sözlüyü kaldırmak. Kişi, eğer sınavı kazanmışsa doğrudan doğruya atamasını yapmak" dedi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR ENDİŞENİZ OLMASIN"

Bir soru üzerine seçim güvenliğine de değinen Kılıçdaroğlu, "Seçim güvenliği konusunda hiçbir endişeniz olmasın. Şu anda bir dijital ortamda hiçbir kurumun sahip olmadığı bilgilere sahibiz. Gençlerin nerede oldukları, ne zaman hangi sandıkta oy kullanacakları yönünde bütün veriler elimizde var" dedi.

Kılıçdaroğlu, 1998'den bu yana Türkiye’de kimin hangi sandıkta oy kullandığına ilişkin verilerine sahip olduklarını kaydederek, "Yüksek Seçim Kurulunun zaman zaman verdiği bilgilerin yanlışlığını Yüksek Seçim Kurulu'na da bildiriyoruz. Onlar da bizim verdiğimiz doğru bilgiler üzerine kendi verilerini düzeltiyorlar. Dolayısıyla CHP, bu konuda çok iyi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Çevre Platformu kuruluyor

SONRAKİ HABER

TGC: Seçime sansür yasası ile gidilmesi yurttaşın habere erişimini engelleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...