13 Ekim 2022 12:46

İş kazasında ağır yaralanan ODTÜ öğrencisi yaşamını yitirdi

Pasifik İnşaat’a ait ‘Merkez Ankara’ projesinde stajyer olarak çalışan ve kolon devrilmesi sonucu ağır yaralanan ODTÜ Öğrencisi Emre Çetin, 58 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Pasifik İnşaat’a ait ‘Merkez Ankara’ projesinde stajyer olarak çalışan ve kolon devrilmesi sonucu ağır yaralanan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğrencisi Emre Çetin, 58 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, “Konunun takipçisi olacağız. Suçlular hesap versin” dedi.

İMO Ankara Şubesi, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Başımız sağ olsun. 15 Ağustos’ta Merkez Ankara şantiyesindeki kazada yaralanan, 58 gündür yaşam mücadelesi veren inşaat mühendisliği öğrencisi Emre Çetin yaşamını yitirdi. Yakınlarına başsağlığı diliyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Suçlular hesap versin” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’a ait olan Pasifik İnşaat’ta 15 Ağustos 2022 tarihinde sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen kolon, Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğrenicisi Taha Öztürk, ODTÜ Mimarlık Öğrencisi Ege Kıratlı ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğrencisi Emre Çetin’in üzerine düşmüştü. Öğrencilerden Taha Öztürk olay yerinde yaşamını yitirirken, Ege Kıratlı ve Emre Çetin ise ağır yaralanarak tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi söz konusu şantiyede 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na aykırı uygulamalar olduğuna dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına daha önce yapılan resmi başvurulara risk olmadığı yönünde geri dönüş yapıldığını duyurmuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli Gümüşdere’de köylüler mermer ocağına karşı imza topladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan-Putin görüşmesi | "Türkiye'yi en büyük gaz merkezi yapma niyetimizi bildirdik"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...