14 Ağustos 2022 20:18

Kılıçdaroğlu: Helalleşme aynı acıların bir daha yaşanmaması demektir

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Helalleşme Buluşması"nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Helalleşme aynı acıların bir daha yaşanmaması demektir" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Helalleşme Buluşması"nda konuştu. "Helalleşmenin" sıradan bir çağrı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Helalleşme aynı acıların bir daha yaşanmaması demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Helalleşme sıradan bir çağrı değildir. Helalleşme oturup düşünmek demektir. Oturup düşüneceğiz, neden kavga ediyoruz? Haydi kavga ettik, bari barışmasını bilelim. Eğer biz bunu yapabilirsek bu memlekete huzur getirmiş oluruz. Evet kusurumuz var. Defalarca söyledim. Yanlışımız var. Mesele aynı hatayı tekrar etmemektir. Helalleşmek aynı zamanda barışmak demektir. Oturup konuşmak demektir. Aynı yemeğe kaşık sallamak demektir. Helalleşme aynı zamanda geçmişteki yaraları sarmak demektir. Siyasiler o yaraları kaşıyorlar, nasıl kanatırız diye. O yaraların kapanması lazım. Aynı acıların bir daha yaşanmaması demektir. Bu olmadığı takdirde dirliği, birliği, birlikteliği sağlayamayız." 

"EKMEK KAVGASINI BİTİREMİYORSAM NİYE SİYASET YAPIYORUM"

"Helalleşme aynı zamanda sevgiyi büyütmektir. Kucaklaşmalıyız. Sevincimizi de paylaşmalıyız. Ben bu ülkede eğer kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam niye siyaset yapıyorum?"

"HAKKIM SİZLERE HELAL OLSUN"

"Eğer düşüncelerinden ötürü insanlar hapse atılıyorsa bu doğru değildir arkadaşlar. Bunların dışına çıkmalıyız artık. Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Helallik, evet hakkım sizlere helal olsun. Kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene de ben saygı duymak zorundayım. Helalleşme oy isteği değildir. Karşı çıkanlara rağmen yapacağız. Benim hakkım sizlere helal olsun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de bıçaklı saldırıya uğrayan Salman Rüşdi solunum cihazından çıkarıldı

SONRAKİ HABER

ABD'nin Tayvan'a provokatif ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa