12 Ağustos 2022 13:13

Sierra Leone'de enflasyon ve ekonomik krize karşı eylemlerde 21 sivil hayatını kaybetti

Sierra Leone'de artan hayat pahalılığı nedeniyle 10 Ağustos'ta düzenlenen protestolarda 21 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fotoğraf: Wikipedia 

Paylaş

Sierra Leone'de enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle 10 Ağustos'ta düzenlenen protestolarda başkent Freetown'da 13, kuzey bölgesindeki Kamakwie ve Makeni şehirlerinde 8 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Ülke çapında sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Hükümetten yapılan açıklamalarda eylemlere katılanlar suçlanırken, eylemlerde 8 polisin "linç edilerek" öldürüldüğü iddia edildi. Protestoları "terör eylemi" diye olarak niteleyen Gençlik Bakanı Mohamed Orman Bangura, "Bunlar protestocu değil. Protesto ile isyan ve terör eylemleri arasında fark var. Protesto etmek, terörist gibi davranmaktan, devlete karşı gelmekten, genç polis memurlarını öldürmekten farklı" ifadelerini kullandı. Bangura eylemlerin muhalefet tarafından finanse edildiğini iddia etti.

Ülkede artan enflasyon ve giderek kötüleşen ekonomi nedeniyle 10 Ağustos'ta ülkenin farklı bölgelerinde eylemler başlamış, olaylarda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. Hükümet, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Sierre Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hükümet olarak, her Sierra Leone vatandaşını koruma sorumluluğumuz var. Bugün olanlar talihsizdi ve araştırılacak" ifadesini kullanmıştı. 

Ülkedeki doktorlar da maaşlarının ödenmemesi ve kötü çalışma koşulları nedeniyle ağustos başında süresiz grev başlatmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu’nun Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşmesi bölgeyi karıştırdı

SONRAKİ HABER

As Plastik işçilerinin eylemleri devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...