01 Ağustos 2022 18:03

“550 günde bitecek” denilen Niğde stadyumuna 400 gündür çivi çakılmadı

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yerine yenisi yapılacağı söylenerek yıkılan Niğde stadyumunun yeri aradan geçen 400 güne rağmen moloz yığını halinde duruyor.

Fotoğraf, Ömer Fethi Gürer kişisel arşivi

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, yılan hikayesine dönen Niğde Stadyumunun enkazını, Niğdespor, Niğde Belediyespor ve Niğdegücü futbol takımlarında önceki dönemlerde uzun yıllar forma giymiş ve kaptanlık yapmış futbolcularla birlikte gezdi. 550 günde tamamlanacağı taahhüt edilmesine rağmen sadece yıkım işlemi tamamlanan stadyumun bu hale gelmesinin Niğde’ye yakışmadığını belirten Gürer ve eski futbolcular, yeni stadyumun yapımına bir an önce başlanması gerektiğini söylediler.

“MÜTEAHHİT İŞİ BIRAKTI, BAKANIN HABERİ YOK”

1970 yılında inşa edilen 5 Şubat Stadyumunun 1987 yılında genişletildiğini anımsatan Gürer, stadyum ve spor salonu gibi Niğde’de başlatılan işlerin yüzde 60’ının ihalelerin iptal edilmesi, müteahhidin iş bırakması gibi nedenlerle yarım kaldığına dikkat çekti.

Konuyla ilgili soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen yanıtta “Stadyumla ilgili çalışmaların devam ettiğinin” belirtildiğini söyleyen Gürer “Müteahhit işi bırakmış, Spor Bakanı’nın Niğde’deki durumdan haberi bile yok” dedi.

“NİĞDE’NİN STADYUMSUZ BIRAKILMASINI KABULLENEMİYORUZ”

Niğdespor’da hem futbolcu hem de yönetici olarak geçmiş dönemlerde görev yapan Kamil Davarcı Niğde’nin stadyumsuz bırakılmasını kabullenmenin mümkün olmadığını söyledi. Davarcı, Niğde sporunun kalbi olan stadyumun bu içler acısını durumundan büyük üzüntü duyduklarını anlattı.

5 bin seyirci kapasiteli olan stadyumun yıkılarak 7 bin 500 kişilik stadyum yapılmaya kalkışılmasının başlı başına düşündürücü bir durum olduğunu söyleyen Niğde Gücü eski futbolcusu Mehmet Gökkaya ise stadyum çalışmalarının bir an önce başlamasını istedi.

Niğdegücü ve Niğdespor’da top koşturan Esat Eren ise yıkılan 5 Şubat stadyumunda senelerinin geçtiğini ifade ederek, yıkılıp yerine yeni stadyumun yapılmaması nedeniyle Niğde’nin takımının başka illerde maç yapmasının üzüntü verici olduğuna işaret etti. Niğdespor’da forma giyen Hayri Büyükvural da stadyumun enkaz halinde bırakılmasını anılarla dolu spor geçmişine bir saygısızlık olarak değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası"

SONRAKİ HABER

Gökçek başlattı, Yavaş sürdürüyor | ODTÜ’lüler "rant" yoluna karşı nöbette

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...