Atışkan Alçı işçileri greve çıktı

Eskişehir'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamayan Kristal-İş üyesi Atışkan Alçı fabrikası işçileri greve çıktı.

30 Haziran 2022 14:11
Paylaş

Eskişehir'de Kristal-İş sendikasının örgütlü olduğu Atışkan Alçı fabrikasında işçiler greve çıktı.

Sendika ve Atışkan Alçı patronları ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamamasından ötürü Kristal iş sendikası 16 Haziran'da grev kararı astı. Tanınan sürede anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bugün greve çıktılar.

Sabah 9.00'da fabrika önünde buluşan işçiler grev pankartını coşkulu bir şekilde fabrikaya astılar. İşçiler sık sık "Zafer direnen emekçinin olacak", "İş ekmek yoksa barış da yok", "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz" sloganları attılar.

"BU KOŞULLARDA DALGA GEÇMEKTİR"

Evrensel’e konuşan genç işçiler asgari ücret aldıklarını, aileleri ile yaşamalarına rağmen aldıkları ücretin yetmediğini söyledi. Fabrikanın teklifinin yüzde 9 artı enflasyon olduğunu belirten işçiler bu zam teklifini yetersiz bulduklarını, talepleri olan yüzde 30 artı enflasyon zammını alana kadar grevi sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

"HAYATTA KALABİLECEK DÜZEYDE YAŞIYORUZ"

Bir işçi “Motosikletimin 14 litrelik deposunu dolduramıyorum” diyerek düşük ücret dayatmasına tepki gösterirken “Sadece hayatta kalabilecek şekilde yaşıyoruz hiçbir sosyal, kültürel aktivitelere katılmıyoruz” dedi. Patronların yüzde 9’luk zam oranının bu koşullarda kendileriyle dalga geçmek anlamına geldiğini söyleyen işçiler insanca yaşanacak bir ücret istediklerini belirtti.

(Eskişehir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulamaları yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa