27 Haziran 2022 22:23

Adana Barosu, Funda Buyruk için açıklama: Meslektaşımızın suçluymuş gibi gösterilmesini kınıyoruz

Adana Barosu, HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Funda Buyruk hakkında iktidara yakınlığı ile bilinen medya organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Barosu Başkanlığı, HDP’ye yönelik operasyon kapsamında göz altına alınan Baro üyesi ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Funda Buyruk’un gözaltı sürecinde iktidara yakınlığı ile bilinen medya organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Adana Barosu üyesi ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Funda Buyruk'un da bulunduğu 38 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı devam ederken basın organlarında Buyruk hakkında yapılan haberlere tepki gösteren Adana Barosu, Buyruk’un bir kısım basın organlarında soruşturmanın daha başında yargısız infaz edildiğini belirttiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi,

“Basının görevi taraflı yayınlarla, önyargılı şekilde kamuoyu oluşturmak değil, haber yaparken en temel insan hakkı olan masumiyet karinesine saygı göstermektir. Kamuoyunu ilgilendiren soruşturmalarda şüphelilerin yakalandığı, gözaltına alındığı, tutuklandığı isimler kısaltılarak haber yapılabilir fakat mesleği ve adresi belli olan meslektaşımızın isminin kısaltılmadan, kaçacakmış gibi fotoğraflanıp kesin bir yargı ile haberleştirilmesi hiçbir yönüyle kabul edilemez.

Adana Barosu olarak, yandaş medyanın gözaltı sürecinde olan meslektaşımızı suçluymuş gibi göstermesini kınıyoruz. Lekelenmeme hakkı ihlal edilen, mesleki itibarı zedelenen meslektaşımızın soruşturma sürecinin titizlikle yürütülmesinin takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz”

NE OLMUŞTU?

Adana’da HDP İl Eş Başkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış ile Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un da aralarında bulunduğu 38 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada gizlilik kararı verildiği için göz altıların nedeni henüz bilinmiyor. Ayrıca 24 saatlik avukat görüş kısıtlaması konuldu. HDP üyeleri ile Binevş Kültür Merkezi’ne yönelik operasyon ve Funda Buyruk’un Seyhan Belediyesi binasındaki odasının aranması iktidara yakınlığıyla bilinen medya organlarında "terör operasyonu" diye duyuruldu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebzeli işçi ve emekçiler gazetemiz ile dayanışma pikniğinde buluştu

SONRAKİ HABER

"Zamların yükünü meslek liseliler çekmesin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa