4 Haziran 2022 17:20

Afganistan’da 2 gazeteci kayboldu, bir gazeteci ise gözaltında işkenceye maruz kaldı

Afganistan'da 2 gazeteci Taliban tarafından gözaltına alındıktan sonra kayboldu, bir gazeteci ise gözaltında işkenceye maruz kaldı.

Afganistan’da 2 gazeteci kayboldu, bir gazeteci ise gözaltında işkenceye maruz kaldı

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Mariam Alimi/MA

Afganistan’da gazeteciler üzerindeki baskılar devam ediyor. Şimdi de 2 gazetecinin kaybolduğu, bir gazetecinin ise gözaltında işkenceye maruz kaldığı belirtildi.

Gardiz Ses Radyosu Başkanı Jamaluddin Deldar ve Gazeteci Mirza Hassani; 24 Mayıs’ta Taliban tarafından gözaltına alındıktan sonra kayboldu. Uluslararası basın meslek örgütleri iki gazetecinin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Afganistan’ın Paktia eyaletindeki Gardiz Ses Radyosu Başkanı Jamaluddin Deldar 24 Mayıs Salı günü Kabil’de kayboldu. Gazeteciler, Deldar’ın Taliban tarafından gözaltına alındığını aktarırken, gözaltı nedenini bilmediklerini belirtti.

Taliban 24 Mayıs’ta Afganistan’ın batısındaki Herat kentinde Mirza Hassani’yi gözaltına aldı. Daikundii’deki Radyo Aftab’ın sahibi Hassani, dövüldü ve işkence gördü. Aktarılan bilgilere göre; Hassani halen Taliban tarafından gözaltında tutuluyor.

29 Mayıs’ta ise Taliban, yerel Salam Watandar Radyo İstasyonu Muhabiri Roman Karimi ve şoförünü bir kadın protestosunu izledikleri Kabil’de yedi saat boyunca gözaltına aldı. Radyo istasyonuna göre, Karimi o gün serbest bırakılmadan önce sorgulandı, dövüldü ve telefonuna ve ses kayıt cihazına el konuldu. (MEDYA SERVİSİ)

İLGİLİ HABERLER

Evrensel'i Takip Et