04 Mayıs 2022 16:00

Bulgaristan Parlamentosu, Ukrayna askeri teçhizatının ülkede onarılmasını onayladı

Bulgaristan Parlamentosu, savaşta hasar gören Ukrayna askeri teçhizat ve araçlarının onarımının Bulgaristan’da yapılmasına onay verdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bulgaristan Parlamentosu, Ukrayna’ya silah gönderilmesini reddederek, sadece savaşta hasar gören askeri teçhizat ve araçların onarımının Bulgaristan’da yapılmasına onay verdi.

Parlamentoya sabah saatlerinde mektup gönderen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bulgaristan’dan silah yardımı değil, sadece hasar gören Ukrayna askeri teçhizatının onarımını talep ettiğini bildirmişti.

İktidardaki 4’lü koalisyon ortaklarından Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) Ukrayna’ya askeri yardım yapılmasına karşı tutumu dolayısıyla parlamento görüşmeleri 5 saat sürdü.

Ukrayna’ya silah yollanması durumunda koalisyondan çıkacaklarını bildiren, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara karşı çıkan BSP'nin itirazları nedeniyle daha önce "askeri-teknik yardım" olarak hazırlanan karar tasarısında değişiklikler yapıldı.

Nihai kararda "Ukrayna’ya tek bir mermi yollamamasını" koşul getiren BSP’nin ısrarı sonucu kararda sadece askeri teçhizat onarımı ile destek verilmesi kararlaştırıldı. Muhalefetteki Yeniden Doğuş Partisi de BSP’nin tutumunu destekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Apollon Tapınağı'nın tarihi kapılarını gece kulübü için kullanan işletmeci hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Türkiye’de son 24 saatte 1132 Kovid-19 vakası, 7 can kaybı (4 Mayıs 2022)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...