25 Nisan 2022 09:04

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş” tartışmasını sürdürüyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “6'lı ittifak Mansur Bey'i değişik nedenlerle aday göstermezse Sayın Yavaş'a Zafer Partisi olarak teklif götüreceğiz” dedi.

Mansur Yavaş (solda), Ümit Özdağ (sağda) | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı gösterme tartışmalarını devam ettiren Özdağ, anketlerde Yavaş'ın toplumun bütün kesimlerinden destek aldığının ortaya çıktığını savundu.

Özdağ, "Zafer Partisinin Mansur Yavaş'ı aday gösterme, adaylığa davet etme kararı arkasında hiçbir komplo aramaya, başka bir amaç aramaya gerek yoktur. Bir tek gerekçemiz vardır bu davette, Mansur Bey'in kazanabilecek tek aday olmasına rağmen, altını çizerek söylüyorum, CHP Genel Merkezinin Mansur Yavaş'ı adayı yapmama kararı almış olması bu çağrıyı yapma nedenimizdir” dedi.

"CHP, YAVAŞ HAKKINDA İDDİALARA TEPKİ GÖSTERMEDİ"

Yavaş ve ekibine yönelik iddialara ilişkin CHP'nin tepki göstermediğini savunan Özdağ, "Türkiye bu kadar ağır bir görevle karşı karşıyayken, hiçbir sorumlu siyasetçinin, genel başkanın, 'Mansur Bey, Ankara'nın sokaklarını temizlemeye devam etsin, ondan başka bir şey istemiyoruz' deme hakkı yoktur" ifadesini kullandı.

ADAYLIK TARTIŞMALARI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geçtiğimiz haftalarda cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş olduğunu açıklamıştı.

MANSUR YAVAŞ: RAHATSIZ OLDUM

Yavaş ise “Ben Millet İttifakı'nın belediye başkanıyım. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa karar verecek. Bunu herkes biliyor. Hal böyleyken, böyle bir açıklamanın yeri yok, gereği de yok. Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben ‘Adayım’ dememişim. ‘Aday değilim’ diyorum üstelik. Buna rağmen Özdağ'ın kendi amacı doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum. Ben gerçekten belediye başkanlığından memnunum” demişti.

SELVİ'DEN İDDİALAR

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi de yazdığı yazıda Özdağ'ın asıl niyetinin Cumhurbaşkanı adayı olmak olduğunu savundu.

Selvi, “Ümit Özdağ cumhurbaşkanı adayı olacak. Açıklamasının ikinci bir ayağı daha var. Mansur Yavaş bizim adaylık önerimizi kabul etmezse Türk milletini sahipsiz bırakmayacağız diyor. Bu, ben aday olacağım demektir. Ümit Özdağ, Türk, Sünni ve milliyetçi kesime hitap ediyor. Mansur Yavaş da aynı profile sahip olduğu için onu kendine en büyük rakip olarak görüyor. Mansur Yavaş’ı denklem dışına çıkarmak için bu hamleyi yaptı. Siyasi mıntıka temizliğine girişti. Ama bunu yaparken sureti haktan görünmeyi tercih etti. Ümit Özdağ İYİ Parti’de Buğra Kavuncu tartışmasını başlatınca asıl hedefi kendi partisini kurmak demiştim. Yanılmadım. Şimdi de Ümit Özdağ’ın hedefi cumhurbaşkanı adayı olmak diyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İZENERJİ, İZELMAN ve ESHOT işçileri: Sömürüye ve savaşa karşı yaşasın 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Gandhi’nin tuz yürüyüşü ve elektriğin kullanım hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...