01 Nisan 2022 10:34
Son Güncellenme Tarihi: 01 Nisan 2022 18:17

Erdoğan ve Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Dün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin ardından bugün de Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin ile görüşme gerçekleştirdi.

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk vatandaşlarının ve ticari gemilerinin harekat bölgesinden tahliyesine sunduğu yardımdan dolayı Putin'e teşekkür ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan görüşmede, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki toplantısının yapıcı geçmesinin olumlu olduğunu söyledi. Tarafların sağduyulu hareket etmesinin ve diyaloğu sürdürmesinin önemli olduğunu belirten Erdoğan, Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirme teklifini yineledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesine İstanbul'da ev sahipliği yapmasından dolayı Erdoğan'a teşekkür etti.

ERDOĞAN: LİDERLER ZİRVESİNE ZELENSKİY OLUMLU BAKIYOR

Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada, özellikle Kırım ve Donbass konusunda adım atılması için Türkiye'nin ev sahipliğinde liderler bazında görüşme yapılmasını önerdiklerini söylemişti.

Erdoğan, "Sayın Zelenskiy'nin olumlu bakışı var. Sayın Putin de daha öncede buna olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Temenni ederim ki bugün yapacağımız görüşmeyle, tarihi onlar belirleyecek, buna göre de İstanbul'umuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirebilir” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Günde iki öğünün bedeli, ayda bir asgari ücret

SONRAKİ HABER

Bozkurt'ta su seviyesinin yükseldiği Ezine Çayı üzerindeki iki köprü ulaşıma kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...