19 Şubat 2022 04:38
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2022 13:35

Antep'te Karpen işçileri sefalet zammını kabul etmeyerek direnişe geçti

Antep'te Plastik PVC profil üretimi yapılan Karpen'de işçiler,yapılan zama karşı eyleme geçti. Dün geceden beri direnişte olan işçiler asgari ücrete mahkum edilmek istemiyor.

Mehmet Türkmen'in Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Antep’te birçok fabrikada verilen zamlara karşı eylemler sürüyor. 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Karpen'de işçiler yapılan zamma karşı eyleme geçti. Plastik PVC profil üretimi yapılan fabrikada işçilere dün geceden beri direnişte. Asgari ücrete mahkum edilmek istenen işçilerin talebi 5 bin 300 lira.

Fabrika önünde eylemlerini sürdürmek isteyen işçiler polis tarafından hukuksuz bir şekilde dağıtılmak isteniyor. Edinilen bilgilere göre işçilerin dağılmadığı takdirde çevik kuvvet ekipleri tarafından müdahale edileceği aktarıldı.

Antep'te son üç gündür işçiler hangi fabrikada zam talebi için dışarı çıksa polis tarafından engellendiğini kaydeden Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Antep2teki emek ve demokrasi güçlerine seslendi, "Artık bir ses verin! Tam da şimdi işçlerin yanında ve bu hukuksuzluğun karşısında olmayacaksanız bir daha sakın emekten, demokrasiden, hukuktan bahsetmeyin!" dedi.

"ANTEP'TE PATRONLARIN İSTEĞİYLE HUKUK VE DEMOKRASİ RAFA KALDIRILMIŞ DURUMDA"

Türkmen paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Son üç gündür işçiler hangi fabrikada zam talebi için dışarı çıksa polis, çevik kuvvet yığınak yapıyor. İşçiler tehdit ediliyor, sendikacı gözaltına alınıyor. Antep’te patronların isteğiyle anayasa, hukuk ve demokratik haklar rafa kaldırılmış durumda.

Antep’teki emek örgütlerine, siyasi partilere, demokrasiden, hukuktan yanayım diyen herkese sesleniyoruz, artık bir ses verin! Tam da şimdi işçlerin yanında ve bu hukuksuzluğun karşısında olmayacaksanız bir daha sakın emekten, demokrasiden, hukuktan bahsetmeyin! Kalbinizi kırarız"

AVUKATLARDAN İŞÇİLERE DESTEK

Fabrika önünde eylemlerini sürdürmek isteyen işçilerin polis zoruyla dağıtılmak istenmesi üzerine BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Gaziantep Barosu’ndan avukatlar fabrika önüne gitti.

İşçilere anayasal haklarına dair bilgilendirme yapan ve yalnız olmadıklarını söyleyen avukatlar, “Burada toplanabilirsiniz, hakkınızı ve ekmeğinizi isteyebilirsiniz. Yaptığınız eylem 2911 sayılı kanuna göre yasaldır. Bunun aksini savunanlara karşı tahrik olmayın ve inancınızı kaybetmeyin. Antep’te bin avukat varsa Türkiye’de 100 bin avukat var asla yalnız değilsiniz” dedi.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da tur otobüsü devrildi | 6 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Libya Başbakanı Dibeybe, gençlere 50 bin dönüm toprak vaadinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...