10 Şubat 2022 08:36

Yemeksepeti kuryelerinin eylemleri 10. gününde: Sipariş verme mücadeleye destek ol!

Yemeksepeti kuryeleri yüzde 17'lik zam dayatmasına karşı eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerinin 10. günündeki işçiler, taleplerini karşılamayan Yemeksepeti'ni boykot etmeye çağırıyor.

Fotoğraf: Murat Uysal

Paylaş

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikasının çağrısıyla Yemeksepeti Genel Merkezi önünde toplanan kuryeler, şirketin yüzde 17'lik zam dayatmasına karşı 10 gündür eylemde.

İş bırakan işçiler, 5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi taleplerinin karşılanmasını istiyor.

Bugün şirketin genel merkezi önünde düzenlenen açıklamaya CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Turan Aydoğan, Yüksel Mansur Kılıç ve Ali Şeker; HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, sanatçı Haluk Levent, TEHİS, demokratik kitle örgütleri ve sol sosyalist partiler de katılarak destek verdi.

Eylemde konuşan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işçilere tutanaklar gönderildiğini söyleyerek "Tutulan tutanakların bir hükümü yoktur. Tutanak gönderilen işçilerin yanındayız iletişimdeyiz. Geri adım atmayacağız. Trendyol işçileri kazandı, Yemeksepeti işçileri de kazanacak" dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, "Kuryelik sektörü büyüyen bir sektör, bu alanda büyük bir sömürü var. Yemeksepeti işçileri yalnız değildir. Onlarla beraberiz yanlarındayız. İşçiler atla deve istemiyor, hakkını istiyor" diye konuştu.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'un barajları doldu, Melen'den su akışı durduruldu

SONRAKİ HABER

Genel-İş pek çok ilde zamlara karşı eylem yaptı: Genel grev, genel direniş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa