10 Ocak 2022 18:30
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ocak 2022 11:25

Elazığ'da tıp öğrencisi Enes Kara yaşamına son verdi

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara yaşadığı gelecek kaygısı ve kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan dolayı yaşamına son verdi.

Enes Kara

Paylaş

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara (20), kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı intihar etti. Arkasında intihar notu bırakan Kara, Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını belirtti.

Kara'nın bıraktığı notta şiddet görme ihtimali, mobbing, uzun süreli nöbetlerden şikayet ettiği görülürken kaldığı öğrenci yurdunda cemaat derslerine girmeye zorlandığı göze çarptı.

Yaşanan olay sonrası Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden bir öğrenci ise, ”Enes’in intiharı duyulduğunda sınıf gruplarında çok tepki çekti. Online sistemin acısı öğrencilerden çok fazla çıkarılıyor. Bizim tüm  sınavlarımız çok zor, TUS var zaten o en zoru. Okuldan bitince asistan doktor oluyorsun ve hep mobbing ve uzun çalışma saatleriyle ömrünü tüketiyorsun. Asistanlık bitiyor, rahata kavuştum derken hastaların doktorlara olan şiddetleri görülüyor” dedi.

EMEK GENÇLİĞİ: TARİKAT YURTLARI KADERİMİZ DEĞİL

Emek Gençliği yaptığı açıklamada, "Tek adam yönetiminin haklarımıza saldırıları yaşamlarımıza saldırıya dönüşmeye devam ediyor. Dinci gericilik, yoksulluk, yolsuzluk, bizleri yalnız ve çaresiz hissettirmeye var gücüyle çalışıyor. Bizler daha genç yaşımızda saçlarımızın stresten beyazlamasına, yaşamımızdan vazgeçmeye, gelecek kaygısına mahkum değiliz. Bizler geleceğimizi düşünmeyi bir an olsun bırakamadığımız, özgürce yaşayamadığımız günlere mahkum değiliz. Tarikat yurtları kaderimiz değil. Kendisini yalnız, umutsuz, çaresiz hisseden her bir gencin yanındayız, omuz omuzayız. Özgür, şiddetsiz ve eşit bir gelecekte, yaşamımızın bizim olduğu yarınlarda hep birlikte mücadele ederek yer alacağız" dedi.

TKG: ENES BU KARANLIK ÇUKURA DÜZENİN TAMAMININ ELLERİYLE İTİLMİŞTİR

Enes Kara'nın ölümüyle ilgili açıklama yayımlayan Türkiye Komünist Gençliği (TKG) "Cemaat yurtları, dinci gericiliğin gençlerin hayatını karartmak için kazdığı bir çukurdur. Enes intihar etmemiştir, Enes bu karanlık çukura düzenin tamamının elleriyle itilmiştir" dedi.

TKG açıklamasında, "Enes, öfkeyle izlediğimiz son videosunda ise failleri anlatıyor: Gericilik, geleceksizlik, ümitsizlik... Ülkemizde bu şartlarda yaşayan milyonlarca genç var. Ve tersinden, bu şartlar sayesinde zenginleşen, gericiliğin sırtını sıvazlayan yalnızca bir avuç sömürücü.

İşsizlikle, dincilikle hayatlarımızı tehdit edenler onlar. Öyleyse biz de karşılarına örgütlü olarak dikileceğiz!" ifadelerini kullandı.

TKG taleplerini şöyle sıraladı:

  • Cemaat yurtları derhal kapatılmalıdır.
  • Tüm öğrenciler için yurtlar devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır. (Elazığ/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbullu mutsuz ve stresli, en büyük gündem ise ekonomi

SONRAKİ HABER

Bektaşilere yönelik ayrımcı ifadeler kullanan AKP'li üyeye İmamoğlu'ndan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...